Jakab Péterhez hasonlítja magát egy roma képviselő, akinek azért felezték le a fizetését, mert bírálta a közmunka kiosztását

2021. május 28. – 12:23

Másolás

Vágólapra másolva

Jakab Péterhez hasonlítja magát az a roma képviselő, akinek tekintélyrombolásra hivatkozva lefelezték a fizetését, írja a 24.hu.

Szaniszló János, Szendrő polgármestere egy személyben hozott határozatával két hónapra lefelezte Beri Csaba önkormányzati képviselő tiszteletdíját. A roma képviselő a hivatalos indoklás szerint azért kapta a megvonást, mert a „közösségi médiát felhasználva” olyan kijelentéseket tett, amelyek az önkormányzat képviselő-testületének, intézményvezetőjének, valamint a város polgármesterének „becsületét, tekintélyét és hitelét sértették”. A várost nagy nyilvánosság előtt rossz színben, valótlan dolgokat pedig valós színben tüntetett fel, hamis tényeket közölt – írták.

Az azonban nem derül ki a dokumentumból, hogy mik voltak ezek a kijelentések, és a lap kérdésére a polgármester se közölte egyértelműen.

A helyi roma önkormányzatba is beválasztott Beri Csaba viszont azt állítja, egyetlen ügy miatt került konfliktusba a polgármesterrel, az pedig a közmunkák kiosztása volt.

A képviselő szerint a szendrői önkormányzat jelenleg sokkal kevesebb közmunkást foglalkoztat, mint korábban volt, ezért sokan kimaradtak a programból. Beri Csaba azt kifogásolta, hogy a polgármester koordinátorként dolgozó fia sok focistát és huszonéves romát „vett fel” közmunkára. Beri ezt rossz gyakorlatnak tartja, szerinte a fiatalok sokkal könnyebben találnának munkát a környék legnagyobb munkaadójánál, egy ismert német vállalatnál, mint a munkaerőpiacon nehezebben érvényesülő idősebbek.

„Én arról beszéltem, hogy ne a polgármesteri hivatalban dőljön el, hogy ki kap közmunkát, hanem ott, ahol a munkafelvétel van, a Gameszban. Ne a barátok kapjanak munkát, hanem azok, akik tényleg rászorulnak”

– mondta Beri Csaba, aki szerint Jakab Péternek, a Jobbik elnökének is azért kellett milliókat fizetnie a parlamentben, mert „megmutatott egy zsák krumplit”.

Jakab e mellett rekordnak számító összeget, 9,6 milliós büntetést kapott a fideszes képviselők és Kövér leficsúrozásáért. A házelnök ezzel megdöntötte korábbi rekordját: Kövér László áprilisban 8,2 millió forintos büntetést szabott ki Tordai Bencére, a Párbeszéd képviselőjére.

Jakabnak is volt már milliós büntetése: tavaly októberben 4,4 millió forintot szabott ki rá a házelnök, mert a Jobbik elnöke – miközben krumplikirálynak nevezte Orbán Viktort, utalva a választások előtt kiosztott ingyenkrumplira – egy zsák krumplit akart átadni a miniszterelnöknek a parlamentben.

A házelnök rendszeresen szab ki pénzbüntetést az ellenzéki képviselőkre: májusban a DK-s Vadai Ágnesre rótt ki egyhavi képviselői tiszteletdíjnak, 2 millió forintnak megfelelő büntetést, mert a képviselőnő bekiabált Dömötör Csaba parlamenti államtitkár felszólalásába.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!