Rekord: 9,6 milliós büntetést kapott Jakab a fideszes képviselők és Kövér leficsúrozásáért

2021. május 21. – 14:37

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

9,6 millió forintos büntetést kapott Kövér László házelnöktől a Jobbik elnöke. Jakab Péter ezt azzal érte el, hogy hétfőn napirend előtti felszólalásában azt mondta:

„Jut eszembe, mi a helyzet a rabszolgatörvénnyel, ficsúrok?!”

Kövér ezután megvonta a szót az ellenzéki politikustól, aki ezután már a kikapcsolt mikrofon mellől külön odakiabálta a házelnöknek:

Vegyen perzsa szőnyegeket, ficsúr!

Kövér jelezte, hogy ez tovább súlyosbítja majd a büntetést:

„Képviselő úr, ennek is meglesz a következménye, nem csak a mai ülésen, hanem még továbbmenően, úgyhogy bizony, bizony képviselő úr, addig valami tanácsadót vegyen fel, aki eligazítja a házszabály rejtelmeiben”.

A büntetési tételről pénteken kapta meg az értesítést Jakab:

„Most már tudjuk, mennyit ér az a szó, hogy ficsúr, ha fideszesre mondják. Tessék megkapaszkodni. Közel 10 milliót” – írta Facebook-posztjában.

„Hétfőn napirend előtt neveztem ficsúrnak azokat a fideszes képviselőket a parlamentben, akik közpénzből, a ti pénzetekből rázzák a rongyot. Igen, Kövér Lászlót is így neveztem, miután 135 millióért vett a ti pénzetekből 8 szőnyeget a Parlamentbe a válság alatt.”

„Nem azt mondtam, hogy csicskák, nem azt, hogy moslékok, nem azt, hogy büdös bunkók, nem azt, hogy hazaárulók. Ezeket ők mondták. Ingyen. A ficsúr szót én mondtam. És igazat mondtam.

Ma 10 milliót ér az igaz szó. Csak emlékeztetőül: a fideszes Kaleta-féle pedofília félmilliót” – írta Jakab, aki szerint ez is mutatja, hogy „a szólás szabadsága, a vélemény szabadsága ma 20-szor súlyosabb bűn a Fidesz szemében, mint a gyermekpornográfia”.

A házelnök ezzel megdöntötte korábbi rekordját: Kövér László áprilisban 8,2 millió forintos büntetést szabott ki Tordai Bencére, a Párbeszéd képviselőjére.

Tordai március elsején a parlament üléstermében egy mobiltelefonnal filmezte Varga Mihály pénzügyminisztert, Budapest 4. számú választókerületének országgyűlési képviselőjét, akit eközben arra akart rávenni, hogy csatlakozzon az egyik kezdeményezésükhöz. A Párbeszéd országgyűlési képviselője azt akarta rögzíteni, hogy Varga miként reagál arra, hogy a Párbeszéd szerint a kormány 9,3 milliárd forintot vont el a II. és III. kerületi orvosi szakrendelőktől. Varga úgy ítélte meg, hogy Tordai a telefonjával akadályozta a munkáját, és provokációnak minősítette az esetet, Kövér erre hivatkozva szabta ki a büntetést.

Jakabnak is volt már milliós büntetése: tavaly októberben 4,4 millió forintot szabott ki rá a házelnök, mert a Jobbik elnöke – miközben krumplikirálynak nevezte Orbán Viktort, utalva a választások előtt kiosztott ingyenkrumplira – egy zsák krumplit akart átadni a miniszterelnöknek a parlamentben.

A házelnök rendszeresen szab ki pénzbüntetést az ellenzéki képviselőkre: májusban a DK-s Vadai Ágnesre rótt ki egyhavi képviselői tiszteletdíjnak, 2 millió forintnak megfelelő büntetést, mert a képviselőnő bekiabált Dömötör Csaba parlamenti államtitkár felszólalásába.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!