Bekiabálásért kapott kétmilliós büntetést Vadai Ágnes Kövér Lászlótól

2021. március 25. – 16:51

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Egyhavi tiszteletdíjával megegyező, vagyis 2 058 360 forintos büntetést kapott Kövér Lászlótól, az Országgyűlés elnökétől Vadai Ágnes, a DK alelnöke. A hivatalos indoklás alapján a képviselő Dömötör Csaba parlamenti államtitkár felszólalásába folyamatosan belekiabált, és „a parlamenti szokásokhoz képest is kirívóan hangos és folyamatos közbeszólásokat tett, amelyek a felszólalást már jelentősen megzavarták”, és felszólítás után sem hagyta el az üléstermet. Az ügyben megkérdeztük Vadait, aki elmondása szerint arra reagált, hogy az államtitkár oltásellenesnek nevezte őket, a teremből pedig azért nem távozott, mert bár a házelnöknek lett volna erre eszköz a kezében, nem azt alkalmazta.

A DK alelnöke a Telexnek elmondta, hogy Dömötör Csaba napirend előtti felszólalásában ismét az oltásellenességüket pedzegette, erre kiabálta be hangosan, hogy az államtitkár hazudik. Kövér felszólította, hogy ne kiabáljon, miután pedig erre azt reagálta, hogy muszáj elmondania az igazságot, azt mondta neki, hogy menjen ki a teremből. Mint azt Facebook-posztjában is írta, Vadai erre azt mondta, hogy nem, és bár a protokoll szerint Kövér kivezettethette volna őt az országházi őrséggel, ezt mégsem tette meg. Ennek nyomán érkezett végül a tiszteletdíj csökkentéséről szóló döntés.

A képviselő elmondása szerint természetesen fellebbezni fog a mentelmi bizottságnál – mint mondta, nem ez az első büntetése, a szokásos módon járnak majd el. Arra ugyanakkor nem számít, hogy sikerrel is jár majd. Azt is hozzátette, hogy az, ahogy a házelnök büntet, egészen kirívó, álláspontja szerint egyoldalúan dönt ezekben az ügyekben, a kormánypárti képviselők bekiabálásakor ugyanis általában nem történik semmi.

A DK-s politikus nemrég egy, a közmédiáról szóló 444-cikk alá kommentelt arról, hogy a kormánymédia méltó büntetése az lesz, mint a ruandai propagandistáké. Erről a Telexnek többek közt azt mondta, hogy lehet, hogy erős a párhuzam, de az elmúlt évek propagandája úgy mérgezte a magyar társadalmat, mint egykor a németet vagy a ruandait.

Az utóbbi hónapokban Vadai mellett más ellenzéki képviselők is kaptak többmilliós bírságokat: Jakab Pétert októberben 4,4 millió forintra büntette a házelnök, miután Orbán Viktor asztalára akart tenni egy zsák krumplit a parlamentben, Tordai Bence pedig március közepén rekordnak számító, 8,2 millió forintos bírságot kapott, miután Kövér megítélése szerint telefonjával akadályozta Varga Mihályt a munkájában.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!