Mi a helyzet a rabszolgatörvénnyel, ficsúrok?! – kérdezte Jakab, majd egy figyelmeztetés után megvonta tőle a szót Kövér

2021. május 17. – 14:06

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Hétfőn napirend előtti felszólalásokkal kezdődött a munka a parlamentben, ezekről itt írtunk bővebben. Jakab Pétert azonban hamar lekeverte Kövér László házelnök.

Jakab azzal kezdte, hogy Szijjártó arról beszélt, egész Európában Magyarország kezelte a legsikeresebben a válságot, majd feltette a kérdést: az-e a siker, hogy 30 ezer magyar halt meg, hogy félmillió magyar vesztette el az állását, hogy rengeteg egészségügyi dolgozót „üldöztek el” a kórházakból. Vagy az, hogy az állami vagyont sikerült fideszes alapítványokba pakolni, hogy a gyerekeinket is eladósították Kínának, fogalmazott a jobbikos képviselő. Majd úgy fogalmazott:

Jut eszembe, mi a helyzet a rabszolgatörvénnyel, ficsúrok?!

Ekkor Kövér László házelnökként figyelmeztette Jakabot, hogy utoljára figyelmezteti; el fogja venni tőle a szót, és megkérte, ne sértegesse a képviselőtársait.

Ugye önről is lehet ez a véleményem?

– kérdezte erre Jakab Kövértől, aki erre azt mondta: „legyen szíves, üljön le, öntől megvontam a szót”, majd kikapcsolta Jakab mikrofonját. Kövér azt ajánlotta Jakabnak, tanulmányozza a házszabályt, amiben benne van, nem sértegetheti a képviselőtársait, sem a levezető elnököt.

Jakab ezután kikapcsolt mikrofonnal még bekiabálta Kövérnek, hogy

Vegyen perzsa szőnyegeket, ficsúr!

Utalva minden bizonnyal az Országházba kerülő több tíz millióba kerülő perzsa szőnyegekre.

Erre Kövér azt mondta:

„Képviselő úr, ennek is meglesz a következménye, nem csak a mai ülésen, hanem még továbbmenően, úgyhogy bizony, bizony képviselő úr, addig valami tanácsadót vegyen fel, aki eligazítja a házszabály rejtelmeiben”.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!