Kiemelt fontosságú rendezvény lett az Eucharisztikus Kongresszus és a vadászati kiállítás

2021. április 28. – 23:36

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A kormány kiemelt fontosságú rendezvénnyé nyilvánította az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszust és az „Egy a természettel” Nemzetközi Vadászati és Természeti Kiállítást – derül ki a Magyar Közlöny szerdai számából.

A Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszust 2021. szeptember 5. és 12. között rendezik Budapesten a Hungexpo területén, míg a vadászati és természeti világkiállítást 2021. szeptember 25. – október 14. között. Az események miatt a Hungexpót közel 55 milliárd forintból újították fel. A két rendezvény felügyeletét Kovács Zoltán kommunikációs államtitkárra bízták, akit kormánybiztossá is kineveztek.

A két esemény megrendezését a kormány támogatja, a világkiállításra például több tízmilliárd forintot különítettek el. A tíz tonna szarvasagancsból készülő kapu egymaga 240 millió forintot emészt fel.

Az Egy a Természettel Nonprofit Kft. nettó ötmilliárd forint értékben állapodott meg az Antenna Hungária Zrt.-vel az Eucharisztikus Kongresszus rendezvényeihez és kísérő eseményeihez kapcsolódó rendezvényszervezési feladatok ellátására. Nettó két és fél milliárd forintért pedig a Nemzetközi Vadászati és Természeti Kiállítás rendezvényszervezési feladatainak ellátására kapott megbízást a cég.

Az Eucharisztikus Kongresszus záró szentmiséjére Budapestre látogat Ferenc pápa, az esemény jelentőségéről ebben a cikkben írtunk részletesen. A vadászati kiállítás körüli történésekről pedig itt írtunk bővebben.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!