Kiemelt fontosságú rendezvény lett az Eucharisztikus Kongresszus és a vadászati kiállítás

2021. április 28. – 23:36

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A kormány kiemelt fontosságú rendezvénnyé nyilvánította az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszust és az „Egy a természettel” Nemzetközi Vadászati és Természeti Kiállítást – derül ki a Magyar Közlöny szerdai számából.

A Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszust 2021. szeptember 5. és 12. között rendezik Budapesten a Hungexpo területén, míg a vadászati és természeti világkiállítást 2021. szeptember 25. – október 14. között. Az események miatt a Hungexpót közel 55 milliárd forintból újították fel. A két rendezvény felügyeletét Kovács Zoltán kommunikációs államtitkárra bízták, akit kormánybiztossá is kineveztek.

A két esemény megrendezését a kormány támogatja, a világkiállításra például több tízmilliárd forintot különítettek el. A tíz tonna szarvasagancsból készülő kapu egymaga 240 millió forintot emészt fel.

Az Egy a Természettel Nonprofit Kft. nettó ötmilliárd forint értékben állapodott meg az Antenna Hungária Zrt.-vel az Eucharisztikus Kongresszus rendezvényeihez és kísérő eseményeihez kapcsolódó rendezvényszervezési feladatok ellátására. Nettó két és fél milliárd forintért pedig a Nemzetközi Vadászati és Természeti Kiállítás rendezvényszervezési feladatainak ellátására kapott megbízást a cég.

Az Eucharisztikus Kongresszus záró szentmiséjére Budapestre látogat Ferenc pápa, az esemény jelentőségéről ebben a cikkben írtunk részletesen. A vadászati kiállítás körüli történésekről pedig itt írtunk bővebben.

Mi akkor is kérdezünk, ha valaki nem akar válaszolni Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogass