Kovács Zoltán most már az Eucharisztikus Kongresszust is koordinálja

2020. november 26. – 08:29

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Kovács Zoltán kommunikációs államtitkár eddig a vadászati kiállítás megrendezését, szervezését, lebonyolítását felügyelte kormánybiztosként.

A „2021. évi Egy a Természettel Nemzetközi Vadászati és Természeti Kiállítás” előkészületeire 10 milliárd forintot kaptak, nyilatkozta Kovács nyáron.

A tervek szerint 2021-ben lesz a Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes nevével fémjelzett, de mára már Kovács Zoltán államtitkár által szervezett vadászati kiállítás, amire még a koronavírus-járvány közepette is milliárdokat csoportosítanak át.

A szerda késő esti Magyar Közlönyből az is kiderült, hogy Kovács mostantól a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus kormányzati feladatait is koordinálja majd kormánybiztosként, vagyis a közlöny szerint „a kongresszus kormányzati kapcsolattartójaként” gondoskodik a kongresszus és a vadászati kiállítás közötti feladatok koordinációjáról.

Feladatai ellátásáért pénzt kap, és egyeztetnie kell például a miniszterelnök általános helyettesével, Semjén Zsolttal is, mellette ötfős titkárság is segíti majd.

A Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus most ősszel lett volna Budapesten, de a koronavírus miatt elmaradt, így elvileg jövő szeptemberben rendezik meg. Az is kiderült korábban, hogy a kongresszus a tervezettnél is többe kerül majd: a HVG tavaly ősszel újraszámolt, és arra jutott, hogy a költségek akkor már közel 30 milliárdra rúgtak, korábban 17,9 milliárd forintot tettek el erre a célra. Aztán idén márciusban még 1,95 milliárd forintot különítettek el rá.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!