Tíztonnányi szarvasagancsból készít kaput a vadászati világkiállításra Szőke Gábor Miklós

2021. március 31. – 08:41

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Az Egy a természettel című, 2021-re tervezett Nemzetközi Vadászati és Természeti Kiállítás üdvözlőkapuját Szőke Gábor Miklós készíti, méghozzá tíztonnányi elhullajtott szarvasagancsból. Ahogy azt a 444 észrevette, a vadászkiállítás oldalán azt írják,

„A mai napon megérkezett a hullajtott agancsok első szállítmánya Szőke Gábor Miklós világhírű szobrászművész műhelyébe, aki egy monumentális, bőgő gímszarvasbika fejszobrát fogja megalkotni a különleges alapanyagból az Egy a Természettel Vadászati és Természeti Világkiállításra.”

Az úgynevezett monumentális, bőgő gímszarvasbika fejszobor a Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes nevével fémjelzett, de mára már Kovács Zoltán államtitkár által szervezett vadászati kiállítás látogatóit üdvözli majd.

Maga a szobor 10 tonnányi szarvasagancsból készül, 16 méter magas és 20 méter széles lesz. Ha bárki azon gondolkozott volna, mit fog szimbolizálni, akkor pedig tessék:

„A magyar vadászok összefogását és a nemzet egységét”.

A kapu a Hungexpónál áll majd, a kiállítás helyszínét egyébként közel 55 milliárd forintból újították fel az esemény miatt. A teljes kiállítás költsége jelenleg 67 milliárd körül mozog, a rendezvényre ugyanis még a koronavírus-járvány közepette is milliárdokat csoportosítanak át.

Szőke Gábor Miklós neve nem ismeretlen a kormányhoz közeli szobrászművészetben, tőle rendelte meg az MNB a Széll Kálmán tér aluljárójának 13 méteres aranyszobrát és a készülő Pénzmúzeum szintén „monumentális” csodaszarvasát. Azelőtt nem sokkal adott le az MNB Szőkének két másik rendelést is, 700 millióért kértek tőle két gigantikus szobrot az egykori Magyar Telekom-székház feldíszítésére.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!