Berki Krisztián betegsége miatt maradt el a büntetőfékezős tárgyalása

2021. április 22. – 11:37

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

„Az előkészítő ülés azért marad el, mert az ügy egyik érintettje egészségügyi okra hivatkozva előzetesen kimentette távolmaradását”, közölte a Telexszel a Fővárosi Törvényszék sajtóosztálya csütörtökön. Az érintett személy pedig nem más, mint büntetőügy vádlottja, Berki Krisztián.

Az ügyészség március közepén közúti veszélyeztetés és jelentős, illetve nagyobb kárt okozó rongálás bűntette miatt emelet vádat Berki Krisztián ellen egy három évvel ezelőtti, harmadik kerületi büntetőfékezés miatt. A tárgyalást április 22-re, azaz mára tűzték ki, szerda délután azonban váratlanul elnapolták azt.

Az, hogy a Berki pontosan milyen betegségben szenved, szenzitív adatnak minősül, így arról a törvényszék szóvivője nem adhatott bővebb tájékoztatást. A volt FTC-vezérigazgató az elmúlt napokat a Maldív-szigeteken töltötte feleségével, amit közösségi oldalaikon is alaposan dokumentáltak. A Telex információja szerint, a luxusnyaralás után Berki több koronavírus gyorstesztje is pozitív lett, amiről a bíróságot értesítették. Információnkat a férfi ügyvédje nem akarta kommentálni.

Ahogy vélhetően Mészáros Lőrinc, Berki Krisztián és felesége sem fogadták meg Orbán Viktor jótanácsát. A miniszterelnök még március elején adott rádióinterjújában kért arra mindenkit, halassza el a luxusnyaralásokat, mert a vírus hazahozatalával bajba sodorhatnak másokat. Orbán konkrétan az exkluzív üdülőhelyekről hazaérkezőkről is beszélt:

„Tanganyika, Maldív-szigetek, Dubaj, pedig ott a legátoltottabbak az emberek talán. Mégis most arra kérek mindenkit, hogy ezeket a veszélyes helyekre tervezett luxusvakációkat halasszák el. Nem azért, mert irigyeljük tőlük az ilyesmit, hiszen ha van pénzük, akkor tegyék, hanem arról van szó, hogy hazahozhatnak olyan vírusokat, amelyek eddig is ismeretlen mutánsok, és itt bajba sodorhatnak másokat; nem magukat, hanem másokat.”

Pedig a Maldív-szigeteken mindent megtesznek a biztonságos nyaralás érdekében. Néhány hete találták ki a 3V fantázianevű turisztikai programot, miszerint „visit, vaccinate, vacation”, vagyis a vakcinaturizmust. Ennek a lényege, hogy aki elutazik az országba, és még nincs beoltva, akkor kérheti, hogy a koktélja mellé egy oltást is kapjon. Igaz, a program még nem indult el, és egyelőre arról sincsenek pontos információk, hogy az indulást mikorra tervezik.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!