Szeretne oltást, és nyaralni is? Irány a Maldív-szigetek, megkapja mindkettőt!

2021. április 16. – 23:32

Másolás

Vágólapra másolva

Már több mint egy éve közhely, hogy a koronavírus-járvány teljesen hazavágta a turizmust, nemcsak Magyarországon, de globálisan. Ezért a kifejezetten turizmusból élő országok gyakorlatilag bármit megtesznek azért, hogy újra fel tudják lendíteni a bevételeik fontos lábát képező iparágat.

Ilyen ország például a Maldív-szigetek a Indiai óceán közepén, ahova szívesen utazik bárki, aki szereti az egzotikus úti célok, a gyönyörű tengerpartok és a kizárólag a turisták szórakoztatására létrejött vadabbnál vadabb, de Instagramon nagyon mutatós épületek és all inclusive szolgáltatások közös metszetét.

A szigetországban már tavaly nyáron viszonylag laza szabályokat hoztak annak érdekében, hogy ne álljon a földbe a turizmus. Az országba bárki beutazhat, ha van 96 óránál nem régebbi negatív PCR-tesztje, valamint vállalja, hogy amíg az ország területén van, használja a nemzeti kontaktkutató applikációt – írja a Forbes.

Maldív-szigeteki látkép – Fotó: Nigel Hicks / Robert Harding RF / robertharding / AFP
Maldív-szigeteki látkép – Fotó: Nigel Hicks / Robert Harding RF / robertharding / AFP

A mostani hírek szerint hamarosan bejelentik, hogy oltással bárki korlátozások nélkül beutazhat az országba, de ez még nem elég, kitalálták a 3V fantázianevű turisztikai programot, miszerint „visit, vaccinate, vacation”, vagyis a vakcinaturizmust.

Ennek a lényege, hogy aki elutazik az országba, és még nincs beoltva, akkor kérheti, hogy a koktélja mellé egy oltást is kapjon. Egyelőre nincsenek pontos információk arról, hogy a program mikor indul.

Az országban egyébként éppen lefele ágba fordul a járvány harmadik hulláma, a lakosság nagyjából 18 százaléka van beoltva, de a turizmusban dolgozók közel 90 százaléka kapott már védőoltást, az 500 ezer lakosú országban mostanában naponta átlagosan 90 körüli új megbetegedést regisztrálnak

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!