Szijjártó: Most hol vagytok? Mikor fogtok tiltakozni? Mikor indítotok és milyen cikkely szerinti eljárást?

2021. április 7. – 10:52

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Rengetegen mondanak véleményt a Petry-ügyről, mi most három megszólalót emelnénk ki a kánonból: a Szivárványcsaládokért Alapítványt, Kocsis Mátét, a Fidesz parlamenti frakcióvezetőjét és Szijjártó Péter külügyminisztert.

„A család az család” kampány elindítói nem örülnek annak, hogy Petry Zsolt elvesztette az állását a berlini Herthánál, ahol 2015 óta kapusedző volt. Azt írták, „fontos lenne tisztán látni, hogy mit hagytak ki a vele készült interjúból, ami miatt pontosítást kért a Magyar Nemzettől”.

De azt gondoljuk, mindenkinek joga van ahhoz, hogy elmondhassa a véleményét. „A család az család” kampány éppen azért indult, hogy beszélgessünk annak a sok-sok magyar családnak a helyzetéről, akiket megbélyegeznek és hátrányosan érintenek a tavaly karácsony előtt elfogadott törvénymódosítások

– olvasható a posztban.

A törvénymódosításról erről ebben a cikkünkben olvashat részletesebben.

Kocsis Máté. a Fidesz parlamenti frakcióvezetője kiállást sürgetett a magyar kapusedző mellett. „Elfogadhatatlan, hogy nem a tudás és a képesség számít, hanem az idióta liberális propaganda feltétel nélküli kiszolgálása” – írta.

Szijjártó Péter, Magyarország külügyminisztere is reagált az ügyre, azt írta a Facebookon, hogy „Kedves Vera Jourová, Didier Reynders, Frans Timmermans, Judith Sargentini és minden, a véleménynyilvánítás szabadsága témájában mások gátlástalan kioktatására szakosodott, liberális európai politikus! Németországban kirúgtak a munkahelyéről egy embert, mert elmondta a véleményét. Migrációról és családról. Most hol vagytok? Mikor fogtok tiltakozni? Mikor indítotok és milyen cikkely szerinti eljárást?”

Petry Zsolt a Magyar Nemzetben hétfőn megjelent interjúban egyebek mellett arról beszélt, hogy szerinte Gulácsi szivárványcsaládokról alkotott liberális véleményével a magyar társadalom többsége nem ért egyet. Később a Magyar Nemzet Petry kérésére lehozott egy közleményt. A lap azt írta, hogy a kapusedző árnyaltabban akarja kifejteni az álláspontját, és általa fontosnak tartott gondolatok maradtak ki az interjúból a szöveg egyeztetése során. Petry hangsúlyozta, hogy maximálisan tiszteletben tartja Gulácsi véleményét, és hogy ő a szivárványcsaládokra nem tett hátrányosan megkülönböztető utalást.

A Telex véleménycikkét itt lehet elolvasni>>>

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!