Müller Cecília újabb 45 napig nem foglalkozik Hadházy Ákos kérésével

2021. március 10. – 10:47

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Müller Cecília országos tisztifőorvos újabb 45 nappal meghosszabbította a válaszadást Hadházy Ákos országgyűlési képviselő kérdésére, ezúttal is arra hivatkozva, hogy a válaszadás veszélyeztetné a járvány elleni védekezést – írja Facebook-oldalán Hadházy Ákos.

A történet előzménye, hogy Hadházy azzal a kéréssel fordult Müller Cecíliához, hogy küldjön el neki szerződéseket 17 milliárdnyi EU-s pénzt felhasználó projektekről, illetve adjon lehetőséget a szerződések megtekintésére (ezekről itt írt hosszabban a képviselő.)

Müller Cecíliáék azonban a válaszban – a 14 napos válaszadási határidő lejártával – arra hivatkozva, hogy a képviselő kérésének teljesítése veszélyeztetné a járványügyi védekezést, 45 napra meghosszabbították a határidőt. A válaszlevél után a képviselő újabb levelet kapott Müller Cecíliától, amit azonban a tisztifőorvos nem neki, hanem a kollégáinak szánt.

Ebben Müller azt írta: „Nincs erre jobb szövegünk? Ez a veszélyezteti a feladat ellátást, miért kell beleírni? Egyszerűen miért nem hivatkozunk a jogszabályra, hogy 45 nappal meghosszabbítjuk az adatszolgáltatást és kész. Köszönöm szépen! Cili.”

A levél kisebb botrányt okozott, Szél Bernadett országgyűlési képviselő feljelentést tett Müller ellen, a rendőrség ezt azonban elutasította, szerintük a tisztifőorvos nem követett el azzal hivatali visszaélést, hogy kerüli a válaszadást Hadházynak.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!