Perceken múlt, hogy nem tudták visszahívni Müller Cecília véletlenül kiküldött emailjét

2021. február 11. – 09:26

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Ha Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő nem nyitja meg azonnal azt az üzenetet, amit az országos tisztifőorvos február 4-én véletlenül neki is kiküldött, valószínűleg soha nem derül ki, hogyan is zajlik a hivatalos kérdésekre a válaszadás a kormányzatban.

A történet előzménye, hogy Hadházy azzal a kéréssel fordult a tisztifőorvoshoz, hogy küldjön el neki szerződéseket 17 milliárdnyi EU-s pénzt felhasználó projektekről, illetve adjon lehetőséget a képviselőnek a szerződések megtekintésére (ezekről itt írt hosszabban a képviselő.) Müller Cecíliáék a válaszban azonban – a 14 napos válaszadási határidő lejártával – arra hivatkozva, hogy a képviselő kérésének teljesítése veszélyeztetné a járványügyi védekezést, 45 napra meghosszabbították a határidőt. A válaszlevél után a képviselő újabb levelet kapott Müller Cecíliától, amit azonban nem neki, hanem a kollégáinak szánt az országos tisztifőorvos.

Hadházy csütörtökön a Facebook-oldalára újabb fotót tett ki, ami azt mutatja, hogy az eltévedt üzenetet 11 perccel később megpróbálták visszahívni. A független képviselő szerint a parlamenti levelező rendszerben ez csak akkor sikerülhetett volna, ha ő nem nyitja meg azonnal az eredetit.

Kövess minket Facebookon is!