Nincs erre jobb szövegünk? – írta kollégáinak és véletlenül Hadházynak is Müller Cecília, miután a képviselő adatkérését elutasították a védekezés akadályozására hivatkozva

2021. február 8. – 09:45

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Hadházy Ákos független parlamenti képviselő azzal a kéréssel fordult a tisztifőorvoshoz, hogy küldjön el neki szerződéseket 17 milliárdnyi EU-s pénzt felhasználó projektekről, illetve adjon lehetőséget a képviselőnek a szerződések megtekintésére (ezekről itt írt hosszabban a képviselő.) Müller Cecíliáék a válaszban azonban – a 14 napos válaszadási határidő lejártával – arra hivatkozva, hogy a képviselő kérésének teljesítése veszélyeztetné a járványügyi védekezést, 45 napra meghosszabbították a határidőt.

A válaszlevél után a képviselő újabb levelet kapott Müller Cecíliától, amit azonban nem neki szánt a tisztifőorvos, hanem a kollégáinak. Ebben az őszinte levélben azt írja:

„Kedves Kollégák! Nincs erre jobb szövegünk? Ez a veszélyezteti a feladat ellátást, miért kell beleírni? Egyszerűen miért nem hivatkozunk a jogszabályra, hogy 45 nappal meghosszabbítjuk az adatszolgáltatást és kész. Köszönöm szépen! Cili”

A képviselő szerint Müller ezzel „nem csak magát leplezte le, hanem azt is, hogy mire kellett a kormánynak a teljhatalom és hogyan él azzal vissza. A közérdekű adatigénylések határidejének akár 90 napra hosszabbításáról eddig is tudtuk, hogy csak a teljhatalommal való visszaélésről szól. Most azonban bizonyíték is van rá” – írja.

Hadházy azt is hozzáteszi: a válasz alapján úgy tűnik, Müller nincs tisztában a rendkívüli rendelettel, hiszen az nem engedi indoklás nélkül kitolni a közadatok kiadását 45 nappal. Ráadásul a képviselő szerint azért is törvénytelen Müller eljárása, mert ő nem közérdekű adatigényléssel, hanem országgyűlési képviselőként fordult hozzá, így erre nem is vonatkozna az infotörvény és annak módosítása.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!