Nem hivatali visszaélés, ha Müller Cecília kerüli a válaszadást Hadházy Ákosnak

2021. március 2. – 22:18

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) szerint Müller Cecília országos tisztifőorvos nem követett el azzal bűncselekményt, hogy nem válaszolt érdemben Hadházy Ákos országgyűlési képviselő megkeresésére, valamint véletlenül neki is elküldött egy olyan üzenetet, amelyet csak a kollégáinak szánt – írja a Magyar Hang.

Hadházy 17 milliárd forintnyi EU-projekt szerződéseibe akart betekinteni, de Müller Cecíliáék a válaszban – a 14 napos válaszadási határidő lejártával – arra hivatkoztak, hogy a képviselő kérésének teljesítése veszélyeztetné a járványügyi védekezést, ezért további 45 napra meghosszabbították a válaszolási határidőt.

A válaszlevél után azonban Hadházy újabb levelet kapott a tisztifőorvostól, csakhogy ezt nem neki szánták. Ebben az őszinte levélben Müller azt írta: „Kedves Kollégák! Nincs erre jobb szövegünk? Ez a veszélyezteti a feladat ellátást, miért kell beleírni? Egyszerűen miért nem hivatkozunk a jogszabályra, hogy 45 nappal meghosszabbítjuk az adatszolgáltatást és kész. Köszönöm szépen! Cili.”

A levél kisebb botrányt okozott, Szél Bernadett országgyűlési képviselő hivatali visszaélés miatt feljelentést is tett Müller ellen. Szerinte a közérdekű adatok visszatartását lehetővé tevő rendelet alkotmánysértő, ezért alkotmányjogi panasszal fordult az Alkotmánybírósághoz is. A Magyar Hang a rendőrségnél érdeklődött, hogy hogyan áll az ügy. Azt a választ kapták, hogy „a cselekmény nem bűncselekmény”, erre hivatkozva utasították el Szél feljelentését.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!