Várhatóan február 25-én szavaz a modellváltásról a BGE szenátusa

2021. február 23. – 19:21

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A Budapesti Gazdasági Egyetem levelében azt írta az ATV-nek, hogy az egyetem rektori tanácsa már megtárgyalta a modellváltás lehetőségét,

az egyetem szenátusa csütörtökön várhatóan meghozza a döntést is róla.

„Jelenleg az ezzel [a modellváltással] kapcsolatos szervezeti párbeszéd és az egyeztetések szakaszában járunk” – tették hozzá.

Ahogy arról korábban írtunk, az egyetem vezetősége múlt héten tájékoztatta arról az egyetem hallgatóit, hogy az egyetem nyit a modellváltás felé. Február 18-ig a hallgatók elküldhették kérdéseiket egy űrlapon a modellváltással kapcsolatban, korábbi bejelentésük alapján 19-én pedig a BGE vezetősége és a BGE HÖK előzetes egyeztetéseket is tartott a modellváltásról.

Február 15-én az Óbudai Egyetem Szenátusa is indítványozta egy határozatban a modellváltás kezdeményezését.

Január első napjaiban a szegedi, a pécsi és a debreceni egyetemek rektorait is behívták az Innovációs Minisztériumba (ITM), ahol Palkovics László miniszter közölte velük: saját kérésükre kikerülnek az állami fenntartásból. Az egyetemeknek pár napjuk volt rá, hogy a kormányzati ütemterv szerint önként kérjék a modellváltást. Ez a struktúraátalakítás alapjaiban határozza meg a hazai felsőoktatás következő évtizedeit.

Végül a három vidéki egyetem mellett a Semmelweis is a modellváltás mellett döntött, a Semmelweisről itt, a PTE és a zavaros SZTE modellváltás melletti döntéséről itt, a Debreceni Egyetemről pedig itt írtunk.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!