Törölték a kormánynak hálálkodó, dislike-rekorder videót

2021. február 21. – 08:36

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

(Cikkünk címét a megjelenés után módosítottuk. Az online rendezvény teljes videója, köztük Guller Zoltán szereplése, itt megtekinthető.)

Már zárt körben sem érhető el az a videó, amelyben a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója mondta el, mennyire sokat segített az ágazaton a kormány és milyen keveset tett Brüsszel. Guller Zoltán a kormányzatnak küldött hálálkodást azután tette nem nyilvánossá, hogy 11 like-ot és legalább négyezer dislike-ot gyűjtött be a Facebookon. Azután már nem lehetett látni a reakciókat, ám vasárnapra a videó teljesen eltűnt.

Pedig abból az érdeklődő megtudhatta, hogy:

„Az elmúlt hónapok bizonyították, hogy ebben a harcban egyedül vagyunk. Csak magunkra tudunk számítani. Brüsszelben csak tanácskoznak. Egyik bizottsági ülés követi a másikat, de egyetlen olyan intézkedés, ami a magyar vállalkozásokat segítené, nem született. Nem jön segítség Budapestről sem. Pedig ideje volna Bécs, Prága, Berlin vagy éppen Róma önkormányzatától tanulni, és pénzzel, kedvezményekkel vagy legalább valamivel segíteni a turisztikai vállalkozásokat. Az összefogás, a közös gondolkodás, a segíteni akarás helyett sokszor csak hamissággal, fenyegetéssel, hazugsággal, mostanság pedig bojkottal találkozunk.”

A kormányfő lánya, Orbán Ráhel szakmai segítségét is igénybe vevő MTÜ vezetője azt is elmondta benne, hogy:

„A járvány miatt elképesztő ütés érte a magyar gazdaságot, azon belül is a turizmust. A kormány azonban az első pillanattól ott állt önök mellett. Mi adóemelés helyett adót csökkentünk, és támogattunk és támogatunk mindenkit, akit tudunk.”

Az állami támogatásokból a turisztikai szektorban Mészáros Lőrinc szállodalánca és a Balatoni Kör elnökének vállalkozásai kaptak már nagy mennyiségben. Hogy a támogatások disztribúcióját nem tartja az ágazat minden képviselője kiegyensúlyozottnak, azt a január végi tiltakozás is mutatta, amikor a járványhelyzet miatt érvényben lévő kijárási és gyülekezési korlátozások ellenére több száz vendéglátós vonult ki a Hősök Terére.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!
Partnereinktől