289 millió forintos állami kompenzációt kap Mészáros Lőrinc szállodalánca

2021. január 28. – 09:05

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

289 millió forintos állami kompenzációt kap Mészáros Lőrinc szállodalánca a Hunguest – derült ki a 24.hu cikkéből. A lap megkapta a Magyar Turisztikai Ügynökségtől azoknak a szálláshelyeknek a listáját, amelyek az elmaradt foglalásaik után állami támogatásban részesültek.

Miután november közepén pár kivételével (üzleti cél, oktatás) bezárták a szállodákat a járvány miatt, a kormány 80 százalékos hozzájárulást ígért a 2020. november 11. és december 10. közötti foglalásokra.

A legnagyobb támogatást a 24.hu cikke szerint a sárvári Spirit Hotel Thermal Spa kapta (146 millió forint), míg a második legnagyobb összegre, 93 millió forintra az egerszalóki Saliris Resort Spa Hotel volt jogosult, amely Mészáros Lőrinc szállodaláncának tagja. A lista alapján a Hunguest Hotels szállodáinak jutott a legnagyobb kompenzáció, de lap megjegyzi, ez azért nem olyan meglepő, mert a Hunguest jelenleg a legnagyobb belföldi szállodalánc.

A cégcsoport 26 hoteljéből kilenc kapott támogatást.

Arról már korábban mi is írtunk, hogy a kis szállásadók nagy része elesik ettől a támogatástól, mert az általuk használt ingyenes szoftverrel nem tudják előre felvinni a foglalásokat a Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ (NTAK) rendszerébe. Nagyobb szállodák pedig azért bukták a kompenzációt, mert nem töltötték ki az árkód mezőt, ami alapján kiszámították a kiesést. Ezt a mezőt egyébként nem kötelező kitölteni, és a szállodák egy része ezt nem is teszi meg.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!