Budai Gyula Fekete-Győréknek: Jó lenne, ha egy kicsit kussolnának

2021. január 16. – 18:42

Másolás

Vágólapra másolva

„Nagy tételben fogadok bárkivel és bármiben, hogy FEGYőR Bandi nem csinálná végig azt a három hetes katonai alapkiképzést, amit jómagam és sok ezer katona végigcsinált!” – kezdte a szombati ebéd utáni értekezését Budai Gyula fideszes országgyűlési képviselő Facebookon. „Nagy pofa van és azonkívül semmi nincs a Fekete-Győrnél és testnevelésből felmentett Momentumos párttársainál. Mit tudnak ők a katona életről és katonai hivatásról?!”

Azután akadt ki Budai, hogy a Momentum elnöke csütörtökön nyíltan kritizálta a Telex cikke nyomán azt a gyakorlatot, hogy Orbán Viktor fia a Honvédelmi Minisztérium ösztöndíjasaként végzett a brit Sandhurst Királyi Katonai Akadémia képzésén, amely több mint 37 millió forintba kerülhetett.

Fekete-Győr szerint Orbán Viktor „az utolsó ellopható ötforintosért is képes lenne bűncselekményt elkövetni.” Szerinte „az lenne a minimum, hogy a miniszterelnök szól a fiának: ne pályázzon minisztériumi ösztöndíjra, mert én vagyok a miniszterelnök, tudod, a miniszterek vezetője, tehát utasíthatom a minisztert, és rosszul venné ki magát, majd inkább kifizetem én.”

Budai szombati posztjában hosszasan értekezik a katonai élet szépégeiről, megkérdőjelezve, hogy Momentum politikusai tudják-e, mit jelent a katonai hivatás tudat és a hazaszeretet.

„Én tudom mit jelent az egyenruha, a katona hivatás tudat, és ismerem a Százados úr sej haj, ha felül a lovára kezdetű katona nótát!

Fekete-Győrnek és társainak pedig azt javaslom, hogy jó lenne ha egy kicsit kussolnának és amihez nem értenek abban befognák a szájukat! Ami pedig legfontosabb, amit nem csináltam végig és amíg egy percet nem voltam katona, addig pofa be és hagyjuk a katonákat! ...vagy jelentkezzek katonai szolgálatra!”

Korábban Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára ajánlotta fel Fekete-Győrnek, hogy legyen a Magyar Honvédség hivatásos, szerződéses vagy önkéntes tartalékos katonája.

„Hazai és külhoni katonai kiképzése után végre olyan férfivá válhatna, aki nem füstbombákat hajigál a rendőrökre, aki nem az árva gyerekek karácsonyi ajándékainak felgyújtására sarkall, aki nem a románok szekerét tolja Erdélyben, aki a pandémiás veszélyhelyzetben nem hazudozik össze-vissza, aki képes a többi magyarral összefogva együttműködni a koronavírus leküzdése érdekében” – írta Németh.

Kocsis Máté nem értett vele egyet. A Fidesz frakcióvezetője arról írt, hogy Fekete-Győr inkább ne legyen katona. „Ne is ajánlgassuk neki, ugyanis ha Magyarországot fegyveres támadás érné, ő azonnal átállna az ellenséghez. Mert neki meg az a lételeme” – fogalmazott Kocsis.

Érdekesség, hogy sem ők, sem a Honvédelmi Minisztérium közleményéből nem derült ki, milyen hírrel összefüggésben posztolt Fekete-Győr csütörtökön, mint ahogy egyszer sem említették Orbán Gáspár nevét. Hiába kérdeztük a sandhursti ösztöndíjról Gulyás Gergelyt a kormányinfón, személyes adatokra hivatkozva kikerülte a választ, mint ahogy a Miniszterelnökség se reagált levelünkre.

Orbán Gáspár katonai ösztöndíjáról ebben a cikkben írtunk részletesebben, a Sandhursti Akadémiáról pedig itt olvashat bővebben.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!