Az Orbán Gáspárról szóló teljes kérdés nem, csak a lényeget megkerülő válasz hangozhatott el

2021. január 14. – 11:26

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A csütörtöki kormányinfón a Telex a kormányfő fiának brit katonai elit iskolában való képzéséről érdeklődött. Lapunk kiderítette, hogy Orbán Gáspár a Sandhurst Royal Military Academy kurzusát végezte el a Honvédelmi Minisztérium ösztöndíjasaként, 2020 folyamán.

Eredeti kérdésünk így szólt:

„Kapott a magyar államtól, avagy a Honvédelmi Minisztériumtól ösztöndíjat Orbán Gáspár a brit Sandhurst Királyi Katonai Akadémián folytatott tanulmányaira? Ha igen, mivel indokolják, hogy a három szerencsés fiatal közül az egyik a miniszterelnök gyermeke volt, aki tavaly ebben az ösztöndíjban részesülhetett? A kormányfő nem tartja összeférhetetlennek a 34 millió forintos képzési költség állami térítését a saját rokonai esetében?”

A kormányinfón a kormányszóvivőtől a kérdés már így hangzott el:

„A Telextől érkeztek kérdések magyar katonák külföldi képzésével kapcsolatban, illetve azzal kapcsolatban, hogy kik kaptak ilyen típusú ösztöndíjat.”

„Személyes adatokat nem tudunk nyilvánosságra hozni” – fűzte hozzá gyorsan Szentkirályi Alexandra, majd Gulyás Gergely közölte:

„Az adatgazda a Honvédelmi Minisztérium.”

A miniszter szerint a HM egyébként is megadta már a tájékoztatást azzal, hogy közölte: 160 magyar katona vett részt külföldi kiképzésen, főként a tengerentúlon, kisebb részben pedig Európában.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!