Amikor feljössz vidékről, le kell ütni a legerősebb embert a kocsmában

2021. január 10. – 09:00

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Megbotránkoztató, elgondolkodtató, figyelemreméltó, megható, szarkasztikus, vicces, botrányos – hétről hétre számos emlékezetes mondat hangzik el közszereplők szájából, jelenik meg munkatársaink tollából. Ezekből válogatunk minden hétvégén: ez itt a 7per7, a mögöttünk hagyott hét legemlékezetesebb hét idézete a Telexen.

De Dávid, mi az istenért tesztelsz egy okosotthont, ha sosem akartál ilyet magadnak, és úgy írsz erről, mintha egy okosfogóval húznák a bölcsességfogadat? – teheti fel bárki a kérdést, aki idáig eljutott a cikkben, és én sem tudom a választ egyértelműen.

Amikor feljössz vidékről, akkor le kell ütni a legerősebb embert a kocsmában.

– A nyomás, ami érkezett, mennyiben befolyásolta az eseményeknek az alakulását?
- Én azt javaslom, hogy tegyünk itt egy gondolatkísérletet: ha minden máshogy történt volna, akkor ugyanígy történtek volna a dolgok?

Lawless úgy szállt bele egykori munkatársába, mint Xéna egy ellenséges amazon járomcsontjába.

Nem adom. Leviszi a vízágyú a fejedről, te fasz!

A törmelékes folyosókon botladozva megelevenednek a kor meglehetősen eklektikus divatja szerint öltöző, a házban fel alá szaladgáló funkcionáriusok: például „az örökké förtelmes színű, hol világosbarna, hol libazöld, hol kesesárga zakóban és az ezekhez illő rikító nyakkendőben járó” házigazgató, vagy „az alkatában és öltözködésében is kicsit egy dzsessz-szaxofonosra emlékeztető” országos főszervező.

A világ Amerikán nevet, miközben Mao-Cetung, Sztálin és Lenin mosolyognak.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!