Az ifjabb Donald Trump kegyetlenül kiakadt, amiért egyre több helyről kitiltják az apját

2021. január 9. – 19:58

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Donald Trump amerikai elnök legidősebb fia, Donald Trump Jr. kegyetlenül kiakadt a Twitteren, amiért a közösségi felület egy életre kitiltotta onnan a cég szabályzatát évek óta folyamatosan megszegő édesapját. Az ifjabb Trump kirohanását egyébként még a kormánymédia is megirigyelné, ugyanis arról ír, hogy

a világ Amerikán nevet, miközben Mao-Cetung, Sztálin és Lenin mosolyognak.

Trump Jr. szerint az, hogy a nagy techcégek képesek „cenzúrázni” az amerikai elnököt azt jelenti, hogy a szólás szabadsága halott és a baloldali hűbérurak irányítják. A bejegyzést azzal fejezi be, hogy ha őt is letiltanák, akkor a hívei iratkozzanak fel a hírlevelére.

A Twitter – évek óta tartó figyelmeztetések mellett – azután tiltotta le örökre Donald Trumpot a platformról, hogy az amerikai elnök a szélsőséges híveit bíztatta, akik végül betörtek a washingtoni Capitoliumba. A zavargók és rendőrök közti összecsapásokban öten meghaltak, köztük egy rendőr is.

Ennek hatására nem csak a Twitter tiltotta le, hanem két hétre a Facebook is, illetve más felületeken is hasonló retorziók történtek Trumppal szemben, miközben a Google Play törölte az áruházából a Parler nevű közösségi felületet, ahová a Facebooktól besokalló szélsőjobboldaliak kezdtek átvándorolni.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!