Kubatov: Ha Orbán Viktor tárgyalta volna Trianont, hozzánk csatolták volna az antantországok felét

2020. december 11. – 13:06

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Erősebbnél erősebb reakciók jelentek meg a kormánypárti politikusok és véleményvezérek oldalain a csütörtöki német–lengyel–magyar megállapodás hírére. Arról, hogy miért állt el a vétótól a lengyel és a magyar kormány, és hogyan fogják érvényesíteni a jogállamisági rendeletet, ebben a cikkünkben írtunk részletesen.

Bayer Zsolt, a Fidesz 5. számú párttagkönyvének tulajdonosa a Facebookon írt tömören a hírről: „Tényleg győzött a józan ész. És a nemzeti elkötelezettség.” A szöveg mellé pedig képet is posztolt az uniós vezetők között tárgyaló Orbán Viktorról: „Íme, az elszigetelt, jelentéktelen magyar kormányfő.”

Novák Katalin, a Fidesz alelnöke még csütörtökön posztolt egy videót a Facebookra, amiben arról beszélt, hogy „Magyarország megnyert egy csatát az uniós költségvetéssel kapcsolatos megállapodással”. Furcsaság viszont, hogy bár az első hírek az alkuról csak este 7 óra előtt nem sokkal jelentek meg,

Novák Katalin a videón nappali világosságban beszélt egy ablak előtt – miközben ekkor már Brüsszelben és Budapesten is sötét volt.

Varga Judit igazságügyi miniszter péntek reggel a Kossuth rádiónak adott interjút, amiben arról beszélt, a németek „ügyesen vezették vissza a szakadék széléről Európát”, a lengyel–magyar tandem pedig „megőrizte a hitelességét”, és „megerősítette az európai szolidaritást” is. Szijjártó Péter külügyminiszter szerint pedig ha a magyar kormány nem lengette volna be a vétót, „akkor olyan döntés született volna Brüsszelben, hogy illegális bevándorlókat kellene befogadnunk, és ha nem tennénk, akkor nem járnának az európai uniós források” – bár ilyet egyetlen európai politikus sem állított.

>>> A Telex legfrissebb híreiért kattintson ide >>>

Rétvári Bence, a KDNP képviselője arra reagált, hogy Soros György szerint a lehető legrosszabb kompromisszum született: „Nem várt helyről jött az elismerés, de így duplán jól esik.”

A legtökéletesebb reakciót viszont valószínűleg Kubatov Gábor, a Fidesz pártigazgatója közölte Facebook-oldalán:

„Ha annak idején a Trianoni békeszerződést Orbán Viktor tárgyalja az Antant országok felét Magyarországhoz csatolhatta volna”

Az Európai Tanácsban csütörtök este fogadták el az uniós költségvetést, a német–lengyel–magyar paktumnak köszönhetően pedig sem Orbán Viktor, sem Mateusz Morawiecki nem élt az általuk belengetett vétóval. A megállapodásról ebben a cikkünkben írtunk részletesen, a költségvetés elfogadásával kapcsolatos külföldi és ellenzéki reakciókat pedig itt foglaltuk össze.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!