Ereszcsatornát lobogtatva beszélt kurvázásról a DK-s Varga Zoltán a parlamentben

2020. december 7. – 14:47

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Hétfőn ismét ülésezett az országgyűlés, a napirend előtti felszólalásokban és az azonnali kérdések órájában is többen kérdezték Szájer ügyéről a kormányt.

Elsőként Szabó Tímea, a Párbeszéd Magyarországért társelnöke, aki a napirend előtti felszólalásban arról beszélt, hogy Szájer József egy olyan „fideszes harcostárs”, aki egy évtizeden keresztül megnehezítette mások életét, miközben elmenekült az élhetetlen és kirekesztő Magyarországról és „havi közpénzmilliókból” élte az életet Brüsszelben.

Maguk nem azt sajnálják a Szájer-ügyben, hogy ez megtörtént, hanem azt, hogy lebuktak

– mondta Szabó a kormánypártoknak.

A kormány nevében Dömötör Csaba államtitkár válaszolt a Párbeszéd társelnökének, szerinte csak a baloldalon nincs következménye a dolgoknak, „a jobb oldalon van és lesz mindenkire érvényes mérce, a tettekért mindenki vállalja és vállalni fogja a tettei következményét”.

A DK-s Varga Zoltán arról kérdezte a Fideszt és a KDNP-t, hogy azt jelenti-e a keresztény erkölcs, hogy az apa férfi, az anya nő, és

a brüsszeli gyakorlat szerint az apa, ha a család éppen nincsen ott, vagy elaludt, akkor nyugodtan menekülhet ereszcsatornákon a hatóságok elől nagy puttony kábítószerrel a drogos csoportos illegális szexorgiáiról”.

Ehhez azt is hozzátette, hogy szerinte ez a kormány a „három K” (a közpénz, a kokain, a kurvák) kormánya, ezután „előre be nem jelentett szemléltetőeszközként” elővett egy darab ereszcsatornát.

Varga Zoltán és az „előre be nem jelentett szemléltetőeszköz” hétfőn a parlamentben.
Varga Zoltán és az „előre be nem jelentett szemléltetőeszköz” hétfőn a parlamentben.

Vargának szintén Dömötör Csaba válaszolt, aki a szóhasználatot kikérve arról beszélt, hogy a DK képviselője nem a kocsmában van. Szájer József neve nem hangzott el az államtitkár válaszában.

Az MSZP parlamenti frakcióvezetője, Tóth Bertalan bocsánatkérést követelt, Deutsch Tamás gestapózása, Demeter Szilárd gázkamrázós nácizása, a miniszterelnök belengetett vétója és a Fidesz álkeresztény erkölcse miatt is, amely szerinte „egy brüsszeli szexorgia helyszínén lógott az ereszcsatornán droggal teli hátizsákjával”.

Szájer képviselő tudott bocsánatot kérni, a baloldalról ilyesmit nem tapasztaltunk

– mondta erre válaszában Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára.

A jobbikos Szilágyi György szerint a keresztény konzervatív értékrendbe nem férhet bele a Borkai-ügy, a Kaleta-ügy, a fideszes alpolgármester ügye, aki lánya sérelmére elkövetett pedofíliával gyanúsítanak és Szájer József sem, aki „szinte meztelenül, a táskájában droggal” menekült egy ereszcsatornán egy brüsszeli „gangbang” partiról a belga rendőrök elől. (Szájer kapcsán Szilágyi kiemelte a fideszes alapítópárttagságát, az alkotmány megírásában játszott szerepét és azt is, hogy az életvitelét szerinte a Fidesz „évtizedekig rejtegette a nyilvánosság elől”). „De önöknek mindez belefér” – állapította meg a Jobbik politikusa, aki szerint a Fidesz a kormányzást egy nagy, szabályok nélküli bulizásnak tekinti.

Szilágyi költött egy kis versikét is, amelyben összefoglalta azt, hogy milyen választ vár a kormánytól: „Soros, Soros, Korózs, libernyákok, komcsik, Soros, Soros, Korózs”. Ez itt nézhetik meg videón >>>

Orbán Balázs államtitkár válaszolt erre, aki gyakorlatilag megismételte két korábbi kormánypárti megszólaló reakcióit, amikor arról beszélt, hogy a kormány politikai közösségében megvan a következménye annak, ha valaki elfogadhatatlan dolgot tesz, és ugyanez szerinte az ellenzék esetében nem jellemző.

Gulyás Gergely az azonnali kérdések órájában egy Potocskáné Kőrösi Anita (Jobbik) számára adott válaszában szintén arról beszélt, hogy Szájer József (és mellette Borkai Zsolt) is visszavonult a közélettől. A „másik oldalon” viszont nincs következménye, ha valaki szemet lövet ki, ha antiszemita kijelentéseket tesz, mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Tordai Bence (PM) kérdésére reagálva azt mondta:

Ma Magyarországon mindenki úgy él, ahogy akar, olyan a szexuális identitása, amilyen, amíg a törvényeket betartja.

Gulyás szerint a kormány nem szól bele, hogy ki mit csinál a szabadidejében és a magánéletében, de világos szabály van arra vonatkozóan, hogy mi a házasság, és erről a „meggyőződésünket rögzíti az alaptörvény”. Tordai egyébként azt mondta: szerinte Orbán Viktornak tudnia kellett Szájer József magánéletéről, hiszen Bayer Zsolt is arról beszélt, hogy ez a Fidesz berkeiben nyílt titok volt, ráadásul a miniszterelnök rendszeresen kap titkosszolgálati jelentéseket. A PM politikusa „rendszerszintű hazugság” -ról beszélt, mert szerinte „a Szájer-féle alaptörvény nem védi a szexuális kisebbségeket” a megkülönböztetéssel szemben.

Soltész Miklós a Szájer-ügyre annyival reagált, hogy felolvasta Orbán Viktor hivatalos reakcióját, elmondta, hogy a Fidesz alapítótagja milyen tisztségeiről mondott le, és felsorolt olyan ügyeket, amelyekben szerinte nem volt megfelelő politikai következmény. A Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára egyébként Arató Gergely azonnali kérdésére reagált, amelyben a DK többek között arról beszélt, hogy Szájer csak a lebukása után mondott le.

Sebián-Petrovszki László (DK) arról tett fel azonnali kérdést, hogy nem jelentett-e nemzetbiztonsági kockázatot Szájer József és a felesége, Handó Tünde zsarolhatósága amiatt, hogy az egykori fideszes alapítótag titkolózása miatt. Erre Menczer Tamás reagált, aki kijelentette:

a magyar kormány nem zsarolható.

Az államtitkár ezután mindenféle „kockázatról” beszélt a „szemkilövetéstől” a „kispesti maffiáig”, elismételte a nap fideszes tételmondatát is, miszerint „A mi oldalunkon minden olyan eseménynek van következménye, ami elfogadhatatlan”.

Kocsis-Cake Olivio (PM) Orbán Balázst arról kérdezte, hogy tudott-e a kormány arról, hogy miért mondott le Szájer, aki eredetileg nem a szexpartin való lebukására, hanem lelki okokra hivatkozott. Az államtitkár erre a kérdésére nem válaszolt, de elismételte a korábbi válaszainak hétfőn már sokszor hallott mondatait.

Ahogy arról a Telex korábban beszámolt, múlt kedden derült ki, hogy az Európai Parlament képviselője részt vett azon a brüsszeli szexpartin, amit a járvány miatt érvényben lévő korlátozások miatt a rendőrség oszlatott fel, Szájer József, a Fidesz–KDNP napokban lemondott EP-képviselője még aznap közleményben ismerte el, hogy jelen volt az újságcikkekben említett „házibulin”. A közleményt ebben a cikkünkben ismertettük részletesen.

Később a brüsszeli ügyészség a Telex kérdésére megerősítette, hogy Szájer táskájából drog került elő, és azt is, hogy a fideszes képviselő az ereszcsatornán keresztül próbált meg elmenekülni a rendőrök elől. Mikor elkapták, nem voltak nála iratok, volt nála viszont extasy.

A vasárnap lemondott EP-képviselő a szexpartival egyrészről teljesen szembement a Fidesz a család szentségét középpontba állító, és a másságot határozottan elutasító politikájával, másrészről pedig megszegte a belga törvényeket azzal, hogy áthágta a gyülekezési tilalmat. Sőt ha kiderül, hogy valóban birtokolt kábítószert az adott esetben még komolyabb büntetést vonhat maga után, mint a járványügyi korlátozások megszegése miatt kiszabott párszáz eurós bírság.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!