A kormánybiztos múzeumigazgató sorosozós gázkamrásozása, nem várt fordulatokkal

Másolás

Vágólapra másolva

Összefoglaljuk a Demeter Szilárd-ügyet azoknak, akik nem követték, mi is történt.

– Demeter Szilárd, kormánybiztos, a Petőfi Irodalmi Múzeum igazgatója szombaton megjelentetett egy írást az Origón, amiben olyan mondatok szerepeltek, mint hogy „Európa Soros György gázkamrája: a multikulturális nyitott társadalom kapszulájából árad a mérgező gáz, ami az európai életformára halálos, mi, európai nemzetek pedig arra vagyunk ítélve, hogy egymást eltaposva, egymásra mászva próbáljunk az utolsó korty levegőért küzdeni.”

– Vagy például ez: „Soros György a liberális Führer. A liberárja hadserege pedig szolgaibb módon isteníti, mint anno Hitlert a sajátjai”.

– Az írás az egymással elég sok mindenben egyet nem értő zsidó közösségekben is kiverte a biztosítékot, az izraeli nagykövetség is rázta a fejét/öklét, de Demeter kötötte az ebet a karóhoz, tovább érvelt írása mellett, és a Facebookon például olyanokat írt, hogy az írás előtt egyeztetett a zsidó barátaival, akik ugyanúgy érzik, mint ő.

– Vasárnap délutánra jött az első fordulat. Demeter azt írta, „igazat adok az engem kritizálóknak, hogy nácizni ma relativizálás, és a náci párhuzam akaratlanul is sértheti az áldozatok emlékét.” Ezért az írását visszavonja, a Facebookról törli magát.

– A legfrissebb fordulat, hogy az írás órákkal később, vasárnap délután háromkor változatlan formában elérhető ugyanott, ahol eredetileg megjelent. Itt tart az ügy.

(Frissítés: vasárnap délután 5 órára sikerült tényleg eltüntetni Demeter cikkét.)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!