Demeter Szilárd visszavonta a Sorosról írt publikációját, majd törölte Facebook-oldalát

2020. november 29. – 12:44

frissítve

Demeter Szilárd visszavonta a Sorosról írt publikációját, majd törölte Facebook-oldalát
Demeter Szilárd, a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatója 2020. szeptember 21-én – Fotó: Balogh Zoltán / MTI

Másolás

Vágólapra másolva

Visszavonta a hatalmas vitát kiváltó, több zsidó szervezet szerint is sértő, Soros Györgyről írt publicisztikáját Demeter Szilárd, aki egyúttal Facebook-oldalát is törölte, írja a Magyar Nemzet Demeter közleménye alapján.

„Függetlenül attól, hogy mit gondolok az igazamról, és függetlenül attól, hogy az Alaptörvény által garantált vélemény- és szólásszabadságot ahogy eddig is, ezután is védeni fogom, a Sor(o)s című publicisztikámat ezennel visszavonom. A Facebook egy Kertész Imre-idézet miatt letiltott három napra, onnan nem tudom törölni a posztot, tehát a Facebook-oldalamat törlöm.

Abban igazat adok az engem kritizálóknak, hogy nácizni ma relativizálás, és a náci párhuzam akaratlanul is sértheti az áldozatok emlékét.

A közeljövőben ehhez tartom magam”

– írta Demeter, a a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatója, aki a 168 órának azt is elmondta, hogy „Időközben felhívott a munkáltatóm képviseletében az Emmi, egyelőre nem nyilatkozhatok. Sajnálom.”

A visszavont írás ugyanakkor továbbra is ugyanúgy elérhető az Origo oldalán.

Demeter szombaton egy publicisztikát jelentetett meg az Origón, amelyben Soros Györgyöt Hitlerhez, az illegális migráció nyomását pedig a holokauszthoz hasonlította. Az írást a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz), az izraeli nagykövetség, az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközséget vezető Köves Slomó, illetve a a Nemzetközi Auschwitz Bizottság is elítélte.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!