Demeter Szilárd: Európa Soros György gázkamrája

2020. november 28. – 14:12

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Kulturális életünk egyik vezetője úgy ítéli meg, hogy Soros a liberális Führer, Soros Györgyöt hamar el fogjuk felejteni, és mivel fáj neki, hogy nem viheti át a túloldalra a pénzét, liberárja hadsereget szervez.

Demeter Szilárd, a Petőfi Irodalmi Múzeum igazgatja az Origo.hu hasábjain fejtette ki nézeteit Soros György üzletemberről. Azt ugyan már megszokhattuk, hogy a hivatalos mumus minden rossznak az egyszemélyes megtestesítője a hazai hatalom szemében, így nehéz lehet fokozni a róla írt anyagok tónusát, de a führeres, hitleres, gázkamrás gondolatmenet még így is elég erősnek tűnik.

Pár gondolat a rövid írásból:

„Elég sok olyan alkotót vagy értelmiségit látok, aki kifelé megy az életből, és visszatekintve az életművére azt érzékeli, hogy könnyűnek találtatik, halála után két perccel még az életrajzírói is elfelejtik.

(Ide kattintva olvashatja el a legfrissebb cikkeinket!)

Soros György vélhetően ugyanezzel küzd. Nagyjából az élete végén mart belé a közhely, hogy a pénz nem boldogít, nem viheti magával fogában tartva a túlsó partra.

Írni tehetségtelen, gondolatrendszere zavaros és inkonzisztens. Van annyira okos, hogy belássa: nem zseni. Ez lehet a legnagyobb fájdalma.” – értékeli a megfelelő arányérzékkel Demeter Szilárd Soros Györgyöt.

„Akinek elég pénz és hatalom adatott, abból diktátor lett, akinek nem, az diktátor szolgálólánya – és kivétel nélkül mindegyik hullahegyeken akart felkapaszkodni az örökkévalóság trónjáig.

Az a helyzet, hogy Soros trónjához most rajtunk keresztül vezet az út.

Európa Soros György gázkamrája:

a multikulturális nyitott társadalom kapszulájából árad a mérgező gáz, ami az európai életformára halálos, mi, európai nemzetek pedig arra vagyunk ítélve, hogy egymást eltaposva, egymásra mászva próbáljunk az utolsó korty levegőért küzdeni.” – talál a közíró ízlésesnek talán nehezen értékelhető hasonlatot az egykor zsidósága miatt üldözött üzletember tevékenységének értékelésére.

Majd így folytatja:

„A liberárják most a lengyeleket és a magyarokat akarják kizáratni abból a politikai közösségből, aminek tagjaiként még vannak jogaink. Mi vagyunk az új zsidók.

Alacsonyabb rendű «️lényeknek» tartanak. Higgyétek el, gyakorlatilag ezt gondolják egész Közép-Kelet Európáról, minden káeurópai nemzetről.

Az egyébként klasszikus felsőbbrendű gyarmatosító magatartást egy ködös utópiával fejelik meg. Mert Nyugaton se jobb a helyzet, a liberárjáknak is megvan a maguk harca: a másság ájult kultusza azt célozza, hogy ne lehess önmagad. Célkeresztbe fognak bárkit, akit nem tudnak multikulturális embernek faragni. Jobban hangzik, mint az Übermensch, de lényegét tekintve ugyanaz.

Soros György a liberális Führer. A liberárja hadserege pedig szolgaibb módon isteníti, mint anno Hitlert a sajátjai. Semmit nem tanultak a XX. századból.”

– zárja sorait Demeter Szilárd.

Az írás természetesen elérte a célját. A közíró jó keményeket mondott, a kritikus sajtó, mint mi most, felháborodott, és innentől hiába gyengült meg amúgy a befolyása, már nem lehet elengedni Demeter Szilárdot. Örök helye lesz valamilyen jól fizető állami poszton, hiszen nehogy már a felháborodott liberárjáknak legyen igaza.

Vélhetően megint működni fog a klasszikus módszer, egy ilyen írás a biztos kulcs a „nélkülözhetetlenség” elérésére.

Frissítés: Vámos Miklós író a Facebook-oldalán reagált Demeter szavaira. Azt írja, eddig próbálta megértéssel szemlélni az eddigi ámokfutását, de a mostani nyilatkozatát már nem tudja. „Most pedig üzenem neki, hogy ha elment az esze, hagyja ott felelős állását, takarodjon melegebb égtájakra, próbálja megtalálni, addig is fogja be” – írja Vámos.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!