A Daily Show és a Gyűrűk Ura-filmek Gandalfjaként is ismert Ian McKellen is Szájerrel foglalkozott

2020. december 3. – 22:09

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Szájer József brüsszeli orgiája kétségkívül az utóbbi évek egyik legnagyobb politikai botránya Magyarországon – amire még külföldön sem nagyon volt sok példa –, és a keddi belga és magyar sajtómegjelenések után a teljes nemzetközi sajtót meg is járta: BBC, New York Times, Washington Post, Politico, Telegraph, Financial Times, Independent, Guardian, Business Insider többek között.

Ian McKellen a képmutatásról

Utóbbi lap egy „Lemondott egy melegellenes magyar politikus, akit elkaptak a rendőrök, miközben az ablakon keresztül menekült egy 25 fős orgiáról” – című cikkel jelentkezett például.

És ezt a cikket osztotta meg a Gyűrűk Ura-filmek Gandalfjaként is ismert Ian McKellen is a Facebook-oldalán. Azt a megjegyzést hozzáfűzve, hogy

„A politikusok képmutatása kegyetlenséghez, és ebben a gyalázatos esetben, szégyenhez vezethet.”

A színész az elmúlt pár napban nem először szólal meg magyar vonatkozású hírekkel kapcsolatban. „Bárcsak olvashattam volna ezt a könyvet, amikor gyerek voltam” – írta a közelmúltban például a nagy vihart kavart, Meseország mindenkié című kötetről. Az 1988 óta vállaltan meleg, LMBT-aktivistaként is jegyzett Ian McKellen a közösségi médiában közzétett posztjai szerint odafigyel Magyarországra (is), szeptemberben például egy tenyerére írt SZFE-felirattal állt ki a színművészetisek tiltakozása mellett.

A Daily Show-poén, amiről kiderült: igaz lehet

De téma volt Szájer József kalandja az amerikai Daily Show műsorában is. A műsorvezető Trevor Noah összefoglalta pár bejátszással, hogy mi is történt. Majd azzal viccelődik, hogy ha egy ilyen orgián megjelennek a rendőrök, elsőre nem is feltétlenül gondolják a résztvevők, hogy igazi rendőrök, lehetnek egyenruhába öltözött sztriptíz táncosok is.

Ez a vicc ott fordul komolyra, hogy – legalábbis az orgia szervezőjének elmondása szerint – egészen konkrétan ez történt: a pénteki bulin „több résztvevő megpróbálta először lehúzni a rendőrök sliccét, mert azt hitték, csak a buli része” – mondta Manzheley.

Trevor Noah hozzáteszi, semmi botrány nincs a meleg szexben, az a botrányos, hogy ezek a politikusok azt állítják magukról, hogy melegellenesek, és erre kiderül a fenti sztori. Hozzáteszi, hogy sajnálja ezeket a politikusokat, mert olyan társadalomban élnek, ahol rémisztőnek tűnik felvállalni, hogy kik is ők valójában, és ezért magukat és másokat is utálni kezdenek. A műsort itt tudja megnézni, a fenti rész 1:40-nél kezdődik:

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!