Ian McKellen szívesen olvasta volna a ledarált magyar mesekönyvet

2020. november 30. – 18:57

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

„Bárcsak olvashattam volna ezt a könyvet, amikor gyerek voltam” – írta a közelmúltban nagy vihart kavart, Meseország mindenkié című kötetről A Gyűrűk Ura-filmek Gandalfjaként is ismert Ian McKellen a Facebook-oldalán.

A 81 éves brit színész a hétfő délutáni posztjában a Time októberi, „Miért egy mesekönyv lett az ellenállás szimbóluma az LGBT-jogokért vívott harcban Magyarországon” címmel megjelent cikkét osztotta meg a követőivel, további kommentárt nem fűzött az íráshoz.

Az 1988 óta vállaltan meleg, LMBT-aktivistaként is jegyzett Ian McKellen a közösségi médiában közzétett posztjai szerint odafigyel Magyarországra (is), szeptemberben például egy tenyerére írt SZFE-felirattal állt ki a színművészetisek tiltakozása mellett.

Ahogy ismert, a Labrisz Leszbikus Egyesület kiadásában megjelent Meseország mindenkié egyik példányát Dúró Dóra, a Mi Hazánk politikusa ledarálta, az akció azonban visszafelé sült el, a kötet körüli botrány hatására ugyanis a mesekönyv a hazai sikerlista élén kötött ki.

A Meseország mindenkié szerkesztőjével, Nagy Boldizsárral, valamint a két meseíróval, Pengő Edittel és Szűcs Edittel nemrég a Telex is beszélgetett:

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!