Az amerikai nagykövetség is elítéli Demeter Szilárd hitlerezését

2020. november 30. – 13:18

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A budapesti amerikai nagykövetség közleményben ítélte el Demeter Szilárd szombati véleménycikkét, melyben többek között olyan mondatok szerepeltek, mint hogy „Európa Soros György gázkamrája: a multikulturális nyitott társadalom kapszulájából árad a mérgező gáz”, vagy például az, hogy „Soros György a liberális Führer. A liberárja hadserege pedig szolgaibb módon isteníti, mint anno Hitlert a sajátjai”.

A követség honlapján azt írta:

„A budapesti Amerikai Nagykövetség határozottan elítéli a közelmúltban megjelent véleménycikk kijelentéseit, amelyek egyenlőségjelet tesznek a jelenleg Európában zajló viták és a Holokauszt során több millió ember ellen elkövetett rettenetes gyilkosságok közé. A Holokauszt bármiféle relativizálása és minimalizálása kapcsán zéró toleranciát kell gyakorolni.”

A Petőfi Irodalmi Múzeum igazgatója vasárnap „visszavonta” a véleménycikket és törölte Facebook-oldalát. Az írás ellen számtalan közéleti szereplő felszólalt Karácsony Gergelytől Bajnai Gordonig. A cikkről több külföldi sajtóorgánum is beszámolt. Az ügyet ebben a cikkünkben foglaltuk össze, a kormánymegbízott esetleges motivációiról pedig itt írtunk.

Mi akkor is kérdezünk, ha valaki nem akar válaszolni Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogass