Az amerikai nagykövetség is elítéli Demeter Szilárd hitlerezését

2020. november 30. – 13:18

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A budapesti amerikai nagykövetség közleményben ítélte el Demeter Szilárd szombati véleménycikkét, melyben többek között olyan mondatok szerepeltek, mint hogy „Európa Soros György gázkamrája: a multikulturális nyitott társadalom kapszulájából árad a mérgező gáz”, vagy például az, hogy „Soros György a liberális Führer. A liberárja hadserege pedig szolgaibb módon isteníti, mint anno Hitlert a sajátjai”.

A követség honlapján azt írta:

„A budapesti Amerikai Nagykövetség határozottan elítéli a közelmúltban megjelent véleménycikk kijelentéseit, amelyek egyenlőségjelet tesznek a jelenleg Európában zajló viták és a Holokauszt során több millió ember ellen elkövetett rettenetes gyilkosságok közé. A Holokauszt bármiféle relativizálása és minimalizálása kapcsán zéró toleranciát kell gyakorolni.”

A Petőfi Irodalmi Múzeum igazgatója vasárnap „visszavonta” a véleménycikket és törölte Facebook-oldalát. Az írás ellen számtalan közéleti szereplő felszólalt Karácsony Gergelytől Bajnai Gordonig. A cikkről több külföldi sajtóorgánum is beszámolt. Az ügyet ebben a cikkünkben foglaltuk össze, a kormánymegbízott esetleges motivációiról pedig itt írtunk.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!