7per7: A türhőség itt nem negatívum

2020. november 22. – 10:40

Másolás

Vágólapra másolva

Megbotránkoztató, elgondolkodtató, figyelemreméltó, megható, szarkasztikus, vicces, botrányos – hétről hétre számos emlékezetes mondat hangzik el közszereplők szájából, jelenik meg munkatársaink tollából. Ezekből válogatunk minden hétvégén: ez itt a 7per7, a mögöttünk hagyott hét legemlékezetesebb hét idézete a Telexen.

1. Nem hiszem, hogy helyes lenne a sportnak a politikával összefonódnia. Sem önkormányzattal, sem az aktuális politikussal nem kerestem a kapcsolatot. Egyszerűen nem tudok rosszabbat elképzelni, mint mikor a gazdaság vagy a sport prostituálódik a mindenkori politikai elittel.

2. Egy másik kórházban a „nem fizetős beteg” kórlapjának aljára egy nullát írnak, és a kórházi köznyelv ott ezeket a betegeket „krumplisnak” nevezi.

3. Bárcsak valaki Budapesten írná ki, hogy egy ránézésre bársonyos anyagból készült disznókanapét kell azonnal elvinni tőle 250 dollárért, azaz kb. 75 ezer forintért, mert ha így lett volna, ezt a mondatot már egy disznókanapéról gépelném.

4. Alapban úgy néz ki, mint egy óriási telefon, ami túl nagy és tömzsi ahhoz, hogy csak egy egyszerű készülék legyen. Másodikra is úgy néz ki... A kihajtható kijelző annak a tipikus esete, amikor valaki azért fejleszt valamit, mert meg tudja tenni, és nem pedig azért, mert szükség van rá.

5. Annál pedig természetesen még mindig nincs jobb, mint amikor az ember kipörgeti a csodaládából a sugárvetőt, amivel aztán mindenkit egy lövéssel elintéz.

6. A türhőség itt nem negatívum, senki sem akar egy csomó könyvtárost nézni a tévében, ahogy illedelmesen kerülgetik egymást sakkozás közben. Azt szeretném leszögezni, hogy a könyvtáros sem negatív, csak éppen semmi keresnivalójuk nincs a Való Világban. A Való Világban olyan arcok kellenek, akik vállalkozók, de sunyulnak, hogy pontosan miből is élnek, akiknek megkérdőjelezhető esztétikájú tetoválásaik vannak, akik szeretnek ortó módon berúgni, és akiket még a szeretteik is úgy írnak le, hogy szarkeverők.

7. Most mindenki aszfaltot és borjút követel az országban a lapoktól.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!