A legbénább vámpírok világuralomra törnek

2024. október 27. – 07:21

Másolás

Vágólapra másolva

Az After hetente jelentkező streamingajánlójában mindig a legfrissebben felkerült, vagy hamarosan felkerülő filmekről és sorozatokról írunk, amelyek elérhetőek Magyarországról is.

Hétköznapi vámpírok (What We Do In The Shadows, 6. évad, Max)

Szekptikus voltam, amikor elindult a sorozatadaptáció Taika Waititi és Jemaine Clement 2014-es filmjéből, aztán a döcögősebben induló, de egyre őrültebb, egyre abszurdabb irányba fejlődő sorozat csak tovább erősítette az eredeti film körüli kultuszt. Staten Island bénázó, gyarló vámpírjairól azonban nem készül több évad, a sorozat ezzel az évaddal búcsúzik, valószínűleg még időben, mielőtt bármennyire is önismétlésbe fulladna.

Az utolsó évadban minden vámpír nagy célt fogalmaz meg magának, az eddig elég béna csapat egyenesen meghódítaná a világot, Laszlo életet lehelne a holt anyagba, Nadja és Guillermo pedig a Wall Streetet igázná le.

Grotesquerie (Disney+)

Nem múlhat el hónap, sőt, inkább hét Ryan Murphy-projekt nélkül, Magyarországon a Disney+ egyszerre két új, az extrém módon foglalkoztatott showrunner/íróhoz köthető produkciót is bedob. Ezek közül a luxushajón játszódó Doctor Odysseyről az a hír járja, hogy annyira rossz, hogy már jó, a Grotesquerie viszont valamivel komolyabban vehető sorozatnak tűnik.

A Grotesquerie a Murphy-univerzumban az Amerikai Horror Story hagyományait viszi tovább, a középpontban egy nyomozóval és egy katolikus lap újságírójával, akik egy kisvárost felkavaró bűnténysorozatot próbálnak felderíteni.

Before (Apple TV+)

Az Apple receptje a sorozatok terén elég egyszerű, általában megnyernek egy sorozatszerepet ritkán válllaló sztárt (például Jake Gyllenhaalt, Harrison Fordot vagy Cate Blanchettet), hogy főszereplőként és akár producerként is vigyenek el a vállukon egy sorozatot.

A Before is ezt a sormintát követi, a sorozatban 2015 óta nem látott Billy Crystal a főszereplő és az egyik producer is egyben. A thrillerben Crystal egy olyan gyerekpszichológust alakít, akinek a felesége öngyilkos lett, ám a felesége elvesztése óta teljes tagadásban élő férfi életét egy titokzatos fiú feltűnése felkavarja.

Valaki valahol (Somebody Somewhere, 3. évad, Max, október 28.)

Bridget Everett komikus sorozatáról először nem hittem el, hogy valódi színészek és nem amatőrök játszanak benne. Az egész sorozat annyira őszintén vicces és hiteles, hogy elsőre nehéz volt azt elképzelni, hogy ezeket a jeleneteket kamerákhoz szokott profik játsszák el.

A kívülállókról, és a köztük lévő törékeny kapcsolatról szóló sorozat első két évada tökéletes volt, bármikor újranézném a korábbi tizennégy epizódot. A harmadik lesz az utolsó évad a sorozatból ami egy jó zárással máris klasszikussá válhat.

A sárkány szíve: Jakuza (Like a Dragon: Yakuza, Amazon Prime)

Újabb játékadaptáció az Amazontól, ezúttal a SEGA 1995 és 2005 között futó Yakuza-sorozatából. A sorozat is a fiktív japán városnegyed gengsztereinek életét követi a modern Japánban néhány a sorozathoz írt új karakterrel kiegészülve. Meglátjuk az Amazon tud-e hasonló színvonalú műsorral előrukkolni, mint a témájában elég hasonló Tokyo Vice.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!