Jövőre jön a Ghost of Tsushima folytatása

2024. szeptember 25. – 10:39

Másolás

Vágólapra másolva

A Sony két héttel ezelőtt jelentette be, hogy még idén érkezik a PlayStation 5 Pro, most pedig a májusi után tartottak egy State of Playt is, hogy at is megmutassák, mivel lehet majd játszani a felturbózott konzolon. Mint kiderült, nem túl sok mindennel, de az elmúlt hetekben pletykált, és már akkor is teljesen értelmetlennek tűnő Horizon Zero Dawn remaster mellett legalább az is kiderült, hogy jövőre érkezik a Ghost of Tsushima folytatása, a Ghost of Yōtei.

A Sonynak idén voltak olyan nagy dobásai, mint a hivatalosan nem, titokban viszont állítólag mégis PS5-exkluzív Black Myth: Wukong, a váratlanul sikeres Astro Bot, a Stellar Blade és a Final Fantasy VII: Rebirth, de a májusban még lelkesen mutogatott, aztán a megjelenés után két héttel kimúló Concord kudarca alaposan rányomta a bélyegét az évükre. A PS5 Pro bejelentése azt is világossá tette, hogy az aktuális konzolgenerációban kevés olyan húzócímet adtak ki, amiért érdemes konzolt venni, és ezek ráadásul már megjelentek, vagy hamarosan meg fognak jelenni pécén is.

Emiatt különösen érdekes volt, hogy mit fognak villantani kedd éjjel, és ha csak a Ghost of Yōtei-t nézzük, akkor simán mondhatjuk, hogy túlteljesítették az elvárásokat.

Az első játékkal a Sucker Punch a legtöbb mérőszám alapján egy mesterművet alkotott, amit a japánok annyira szerettek, hogy az alkotókat megtették Cusima nagyköveteinek. Szóval igen, az új rész abszolút sikerre van ítélve, és az elsőelőzetes alapján nem is okoz majd csalódást. A játék több száz évvel az első rész után játszódik Hokkaidóban, a Jótei-hegy környékén, a főszereplő pedig egy Acu nevű szamurájnő lesz. Igen, léteztek női szamurájok, de mivel ezt a játékot nem a Ubisoft csinálja, ezen egyelőre csak mérsékelten háborodott fel az anti-woke kontingens.

A közepesen érdekes bejelentéseknél először mutatták meg az új ArcheAge-játékot, aminek Chronicles lesz a címe, és jövőre jön, a Dragon Age: The Veilguardban egy mágus küzdött meg egy sárkánnyal, újra bizonyítva, hogy egész jónak tűnik az új harcrendszer, megmutatták a Hell Is Us játékmenetét, ami egy kicsit a Returnalt idézi, csak lövöldözés nélkül, megjelenési dátumot kapott a Final Fantasyt megalkotó Szakagucsi Hironobu régi Final Fantasyket idéző játéka, a Fantasian Neo Dimension és kiderült, hogy hogy fog kinézni a nyílt világú, városépítős Towers of Aghasba.

Ezen túl megint megmutatták a LEGO Horizon Adventurest, jött egy előzetes az Alan Wake 2 újabb DLC-jéhez, új előzetest kapott a jövőre érkező Dynasty Warriors, jött egy előzetes PS1-es horrorokat idéző Fear the Spotlighthoz. VR-fronton egy PS VR2-es Hitman játék és a hamarosan érkező Metro Awakening futott be, meg az agyagos The Midnight Walk, ami hagyományos formátumban is játszható lesz, és egy kicsit a The Neverhoodot idézi. Megint volt egy kis Monster Hunter Wilds, előzetessel futott be a Palworld a PS5-re, és volt pár DLC is, köztük egy olyannal, ami elhozta a Nier 2B-jét a Stellar Blade-be.

És voltak remasterek is, itt a két Soul Reaver játék és a Lunar nevű JRPG tökéletesen érthető is volt, az utóbbi hetek híresztelései alapján már a bemutató előtt készpénznek vehető Horizon Zero Dawn remaster viszont nem igazán, pedig a Sony láthatóan ezt szánta a másik nagy durranásnak. A játék így állítólag olyan jól fog kinézni, mint a két évvel ezelőtti folytatása, és teljesen kihasználja majd a PS5 erejét, és újra felvett dialógusok és mozgások is hozzátesznek majd az élményhez.

Ha valakinek megvan az eredeti játék, az párezer forintért frissíthet a jobb kiadásra, de így is felmerül a kérdés, hogy minek kellett remasterelni egy hét éves játékot, ami még mindig teljesen vállalhatóan néz ki? A Sony hozott már érdekes döntéseket a remasterek kapcsán – elég csak arra gondolni, hogy hányszor remasterelték teljesen feleslegesen a The Last of Ust –, de ez már tényleg érthetetlennek tűnik, miközben közönségkedvenc szériák ragadtak a PS3-börtönben. Persze ez sokkal olcsóbb, és biztonságosabb, mint egy régebbi széria újragondolása és/vagy feltámasztása, de konzolt emiatt tutira nem fog venni az égvilágon senki.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!