Az igazság utolérte a legismertebb szélsőjobbos influenszert

2024. március 31. – 08:44

Másolás

Vágólapra másolva

A heti streamingajánlónkban foglalkozunk az HBO új dokumentumfilmjével, ami Alex Jones szélsőjobbos influenszer és a gyerekeiket elvesztő szülők közti harcról szól. Ezen kívül felkerült az RTL+ felületére a Műanyag égbolt című magyar animációs sci-fi, illetve a magyar Oscar-díjjal járó Szegény párák is elérhetővé vált. Ezen kívül ajánljuk még a Frasier visszatérését és egy új nyomozós sorozatot, a Trackert.

Az After hetente jelentkező streamingajánlójában mindig a legfrissebben felkerült, vagy hamarosan felkerülő filmekről és sorozatokról írunk, amelyek elérhetőek Magyarországról is.

The Truth vs. Alex Jones (HBO Max)

Alex Jones a tíz éve még az éledező alt-right mozgalom egyik szupersztárja volt, aki abból csinált karriert, hogy iskolai lövöldözésbe meghalt gyerekekről terjesztett hazugságokat és összeesküvés-elméleteket. Jones ámokfutásának végül a Sandy Hook iskolai lövöldözés áldozatai és hozzátartozói vetettek véget, amikor pert indítottak a férfi ellen. Jones folyamatos hazugságai ugyanis azzal jártak, hogy a gyermekeiket elvesztő szülőket a műsorvezető követői olyanokkal támadták, hogy valójában nem is haltak meg a gyerekeik, és pusztán színészekről van szó, amivel csak a fegyvertartás szigorítását akarják elérni. Jones végül elvesztette a pert, másfél milliárdot kell fizetnie az áldozatoknak, és ő maga is bevallotta, hogy összevissza hazudozott pusztán azért, hogy több nézőhöz jusson el a műsora. Az HBO új dokumentumfilmje Jones és az igazság kapcsolatát dolgozza fel.

Műanyag égbolt (RTL+)

A tavalyi Berlinale versenyprogramjába két magyar animációs film is bekerült, az egyik Bánóczki Tibor és Szabó Sarolta Műanyag égbolt című alkotása. A felnőtteknek szánt, kevert animációs technikával készült sci-fi készítőivel annak idején egyébként interjút is készítettünk. Ahogy a kritikánkban is írjuk, az évek óta készülő film egy száz évvel későbbi jövőben játszódik, Magyarországon, ami valójában Budapestet jelenti, annak is inkább néhány belpesti kerületét. Ennyi maradt meg az országból egy rejtélyes kataklizma után, és a fővárosnak is egy búra alatt kell sínylődnie. A sínylődés nemcsak esztétikai, hanem egzisztenciális is: minden lakosnak 50 éve van az életre, utána elszállítják őket egy bizonyos Telepre. Ami nem a Madách téri kocsma, hanem egy hely, ahol élelmet növesztenek belőjük, méghozzá fák formájában.

Szegény párák (Poor Things, Disney+)

Jorgosz Lánthimosz tavalyi filmje elképesztő kritikai sikereket ért el, hiszen a BAFTA mellett négy Oscar-díjat is nyert az alkotás. Ahogy kritikánkban írjuk, a viktoriánus kori Európában játszódó Szegény párák egy meglehetősen morbid, a maga módján mégis felemelő történet egy Bella Baxter nevű nőről, akivel először úgy találkozunk, hogy se mozogni, se beszélni nem tud rendesen. A filmmel egyébként részletesen is foglalkoztunk az After+ korábbi adásában, és nem mellesleg ezért a filmért kapott Oscar-díjas Mihalek Zsuzsa, a film berendezője.

Frasier (SkyShowtime)

Az Amerikában kultikusnak számító Cheers sitcom sorozat spinoffjaként indult a Frasier, ami végül összesen 11 évadot ért meg 1993 és 2004 között. A történet Frasier Crane-ről szól, aki hazaköltözik Seattle-be, ahol rádiós pszichiáterként kezd el dolgozni. A sorozatban több másik karakter is feltűnik a Cheersből, 2023-ban pedig újraindították a sorozatot az eredeti szereplőkkel, és már készül belőle a folytatás is. A SkyShowtime-on most elérhető a tavaly újra indult sorozat első évada.

Tracker (Disney+)

Jeffery Deaver The Never Game című regénye alapján készült CBS-sorozat egy Colter Shaw nevű férfi életét követi végig, aki professzionális túlélő és nyomozó, aki pénzért cserébe segít magánszemélyeknek és a hatóságoknak megtalálni körözött vagy eltűnt személyeket. A sorozatból már be is rendelték a második évadot, az első két rész pedig áprilia 3-án kerül fel a Disney+ felületére.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!