Kanye West ismét ámokfutásban, a következő George Lucas, és őszi műsordömping az RTL-en

2023. november 29. – 13:52

Másolás

Vágólapra másolva

Az After+ e heti részében ismét jelentkezünk az elmúlt hét legfontosabb popkulturális híreivel. Ilyen például, hogy Dave Filoni, George Lucas tanítványa lett a Star Wars-univerzum kreatív vezetője, vagy az, hogy Kanye West ismét antiszemita kirohanása miatt került fókuszba. Ezeken kívül beszélünk az új magyar nagyjátékfilmről, a Semmelweisről, illetve az RTL őszi műsordömpingjéről is.

Dave Filoni kreatív vezetője lett a Star Wars univerzumnak

A Star Wars-rajongók fülének ismerősen cseng Dave Filoni neve, A klónok háborúja-sorozat, a Rebels, és az Ahsoka miatt már elnyerte a nézők és a rajongók szeretetét. Ennek is köszönheti, hogy szorosabb munkakapcsolatban lesz Kathleen Kennedyvel, a Lucasfilm elnökével és a fejlesztői részleg producerével, Carrie Beckkel. A Vanity Fair számolt be előléptetéséről, Bicsérdi-Fülöp Ádám és Sajó Dávid pedig megbeszélik milyen hatással lehet ez a jövőben a Star Wars-filmekre.

Már látható a mozikban Koltai Lajos Semmelweis című filmje

Az anyák megmentőjének életét örökíti meg az új magyar szuperprodukció Koltai Lajos rendezésében. Bicsérdi-Fülöp Ádám szerint annak ellenére, hogy Semmelweis egy nagyon érdekes karakter, kiállhatatlan, mindenkivel összetűzésbe kerülő ember, a film egy fárasztó hősfilmet nyújt nekünk a színpadias alakításokkal és teátrális kamerába nézésekkel. Hol helyeznénk el az Andy Vajna halálával véget érő magyar filmes korszak utáni filmgyártás történetében?

Kanye West ismét antiszemita megjegyzésekkel dobálózik

Az egyik legnagyobb hatású rapper a 21. században sem zeneileg, sem szöveg szempontjából nem tud releváns zenét kiadni manapság. Arról már írtunk korábban, hogy sokra tartja Adolf Hitlert, melynek következtében szinte minden cég megszakította vele az együttműködést. Most egy friss dalában, a Vulturesben elmélkedik azon, hogyan is lehetne antiszemita, ha szexelt már zsidó lánnyal. Arról, hogy Kanye West zenei karrierjének lejárt a szavatossága, és hogy visszatérhet-e valaha a rapzene magas polcára Kersner Máté mesél az adásban.

A hét témája: az RTL őszi műsorai

Az elmúlt hetekben szerkesztőségünk tagjai rendszeresen nézték RTL őszi műsorait: írtunk a Sztárbox eddigi legijesztőbb kiütéséről, arról, hogy betartja-e a korhatáros besorolást a műsor, nyomon követjük a celebgyilkosok játékát, Az Árulókat, belenéztünk a Kanapéhuszárokba is, és megírtuk, hogy a Voice az RTL-en sem tudott nagy nézettséget hozni.

Az adásban Kersner Máté, Antal Bálint, Bicsérdi-Fülöp Ádám és Sajó Dávid beszélik ki miért bűnös élvezet a Sztárbox, miért lenne élvezhető Árpa Attila nélkül az Árulók, és miért válik érdektelenné nagyon hamar a Kanapéhuszárok. Azt csak az adás felvétele után tudtuk meg, hogy az RTL 25 év után megvált a csatorna kreatív producerétől, Herman Pétertől.

Random sorozatajánló: John Wilson tanácsai

A sorozat főszereplője, John Wilson egy szorongó New York-i, aki rendező-producer-elbeszélő-kameramanként próbál túlélni és tanácsokat osztogatni, miközben beszélget az utca emberével, és narrálja életének eseményeit. Már az csoda, hogy ez a sorozat egyáltalán elkészülhetett, az meg már egyenesen bravúr, hogy a John Wilson tanácsai az egyik legjobb, legeredetibb ötlet az HBO elmúlt pár évéből. A sorozat mindhárom évada elérhető az HBO Maxon.

Toplista

Az adás végén visszatérünk Dave Filonihoz és a Star Warshoz, és ajánljuk a kedvenc tartalmainkat George Lucas univerzumából, mint az Andor sorozat, Grogu és Dinn Djarin egymásra találása A mandalóriban vagy a Genndy Tartakovsky-féle Klónok háborúja animációs sorozat.

A podcast sorozatajánló része a Telex After és a Warner Bros. Discovery tartalmi együttműködésének részeként jött létre. A podcast a Telex szerkesztési elveinek megfelelően készült, a benne megjelenő véleményt a Warner Bros. Discovery nem befolyásolta.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!