A negyedik adás hozta el a Sztárbox eddigi legijesztőbb jelenetét Kabát Péter kiütésével

2023. november 20. – 11:42

A negyedik adás hozta el a Sztárbox eddigi legijesztőbb jelenetét Kabát Péter kiütésével
Kiütéssel győzött: Rácz Jenő – Fotó: Balogh László / RTL Sajtóklub

Másolás

Vágólapra másolva

Negyedjére szálltak ringbe a celebek egymás ellen az RTL Sztárboxában, a műsor struktúrája pedig nem változott az előző epizódokhoz képest. Valódi bunyóból most is keveset láthattunk, a felkészülést bemutató kisfilmek, műsorvezetői körmondatok és a mindenfelől összecsődített celebhadsereggel folytatott miniinterjúk viszont annál hosszabbra nyúltak. A Sztárbox nem tartogatott meglepetést a negyedik adásra sem: híres vagy kevésbé híres focisták, séfek, színészek, műsorvezetők és énekesek püfölik egymást változatos színvonalon, a körítés pedig egy közepesen érdektelen show, amit hogyha egy kicsit feszesebbre szabnának, egy egészen szórakoztató műsort kapnánk.

Az adásban volt azért egy ijesztő jelenet is: Rácz Jenő csúnyán kiütötte Kabát Pétert.

Négyórás Árulók-promóció

A bemelegítő Fókusz-adással és a temérdek reklámmal együtt közel négyórásra duzzasztott Sztárbox most is lassan indult, amin az sem sokat segített, hogy egy profi bokszmeccs ágyazott meg a celebek párviadalainak, hiszen Tóth László és panamai ellenfele, Omir Rodrigez összecsapása csupán díszletként szolgált a műsor felvezetésének hátterében (a mérkőzést egyébként a panamai nyerte).

Valamivel érdekesebb volt azonban a felkonf közben a Csobot Adél, Szujó Zoltán és Héder Barna alkotta műsorvezetői trió mögött álló négy csuklyás alak, akik az RTL új, Árulók című show-műsorát voltak hivatottak promózni. Kár, hogy ők is csak annyira voltak komolyan vehetőek, mint Szujó és Csobot, akik a kezükben szorongatott kártyákból úgy olvasták fel a műsor promóját, mintha annak Wikipédia-oldalát vagy az aznapi Színes RTV-t csapták volna föl. Az Árulók alakjai aztán még többször felbukkantak a műsor során, csakúgy, mint Árpa Attila (akit félig versenyzőként, félig a gyilkosos reality műsorvezetőjeként szólítottak meg), vagy a leendő szereplőgárda tagjai, akik nyilatkozatukban rendre kitértek a saját, hétfő este induló műsorukra.

Megcsodálhattuk még a celebektől hemzsegő széksorokat, olyan váratlan vendégekkel, mint Kovácsovics Fruzsina vagy Ullman Mónika. Köztük és az RTL között egy nagyon megérős win-win egyezség lehet: amíg előbbiek a verekedő társaikhoz hasonlóan szintén meg lehetnek fizetve (noha nagy valószínűséggel kisebb mértékben), addig utóbbi remekül fel tudja duzzasztani a műsoridőt azzal, hogy teljesen véletlenszerű pillanatokban megkérdezik tőlük, hogyan érzik magukat, és kinek szurkolnak.

A negyedik adás egyben a negyeddöntők utolsó körét is jelentette, de az este folyamán nemcsak az derült ki, kik csatlakoznak az eddigi győztesekhez az elődöntőkben, de az is, hogy az RTL-nek van öniróniája. Nemcsak Curtist cikizték a Fókusz adásában múlt heti veresége miatt, de a meccsek előtti felkonferálás alatt egy lagymatag nézői reakcióra Szujó is megjegyezte, hogy

„heveny taps a Sztárbox stúdiójában!”.

A műsornak jól állnak ezek a pillanatok, talán szerencsésebb is nem véresen komolyan venni, hogy néhány hónapja bokszoló férfiak és nők verekszenek. A kezdeti esetlenkedés után pedig már csak jó néhány reklámszünet és érdekfeszítő beszélgetés (például Vásáry Andréval), valamint egy elég bizarr, Kocsis Tiborral kiegészült Trap Kapitány és a Tha Shudras produkció volt hátra, akik az Eye of the Tigert adták elő, csak hogy most se maradjanak a nézők zene nélkül. Ja, és mintegy mellékesen ott voltak a bokszmeccsek is.

Esetlen próbálkozások

Az első mérkőzés a férfi középsúly utolsó előtti negyeddöntője volt, Kállay-Saunders András és Józan László, az exvígszinházas színész szálltak ringbe, hogy aztán négy elég eseménytelen menet következzen. Habár mindkettejüknek van sportolói múltjuk, és jó formában is vannak, előbbinek egy vállsérülés, míg utóbbinak a tapasztalatlanság nehezítette a dolgát. Ahogy Józan fogalmazott, a fájdalmat csak a fogorvostól ismeri, hiszen sosem verekedett még ezelőtt. Ezzel szemben Kállay elmondása szerint több „fight nighton” is részt vett, amikor még New Yorkban élt, de aztán a felkészülés alatt egy elszakadt vállszalag miatt párhuzamosan edzett és járt terápiára, ami nem hangzik egy nyerő párosításnak.

Józan lelkesedésben és röhögve összevissza beszélésben még Csobot Adélt is maga mögé utasította, ami valljuk be, nem kis feladat. Elmondta, hogy nagyon tiszteli a szakkommentátorként jelen lévő Kovács Kokó Istvánt, Kokón nőtt fel, amihez aztán persze hahotázva hozzá kellett tenni, hogy de nem úgy. A mérkőzésen aztán az amerikai barátok gyűrűjében bevonuló bronxi gettóharcos Kállay inkább csak arcoskodva kóstolgatta ellenfelét, amire az nem nagyon tudott reagálni. A második menetben is mindössze két pofon csattant el, viszont mindkettő Kállayn, addigra Józan magára talált.

Kállay és Józan meccse az elhajolgatásról szólt – Fotó: Balogh László / RTL Sajtóklub
Kállay és Józan meccse az elhajolgatásról szólt – Fotó: Balogh László / RTL Sajtóklub

A harmadik menetre aztán mindkét fél kifáradt, és amíg Kállay egyszerre próbált ütni és elhajolni, addig Józan már-már rajzfilmes mozdulatokkal, karját vállból pörgetve igyekezett kiosztani egy-két parasztlengőt. Ez néhányszor sikerült is, Kállay gyakran teljesen tanácstalanul sétálgatott a ringben, amit Józan talán túl sportszerűen egyáltalán nem használt ki. A szakkommentátori álláspont szerint kiegyensúlyozott meccset végül pontozással Józan nyerte, ami laikus szemmel egy megérdemelt győzelemnek tűnik, ő legalább próbált küzdeni, Kállay állandó szemtelenkedésével szemben.

Anya kontra értelmiségi

További idegőrlő időpazarlás után következett az este női meccse, ahol Szabados Ági műsorvezető, könyvkiadó- és könyvesbolt-tulajdonos (aki nemrég a Telex vendége volt), és Janicsák Veca szálltak ringbe. Utóbbival az RTL szintén viccesen kiszúrt egy picit, hiszen a megannyi róla elérhető felvétel közül pont azt vágták be, amikor a Budakeszi Vadaspark állatsimogatójában énekel egy csapat őznek és kecskének.

A bemutatkozó kisfilmekből megtudhattuk, hogy ők ketten amúgy kedvelik egymást, valamint a műsorkészítők jóvoltából azt is, hogy mindkettőjük teljes személyisége leírható egy-egy tulajdonságukkal, hiszen amíg Szabados közismerten nagyon sokat olvas, és imádja a könyveket, addig Janicsáknak van egy lánya, így hát ő egy anya, vagy, ahogy magát hívja: MoMdzilla!

Szabadostól az edzője, Flóris László egyébként kőkeményen ellopta a show-t, hiszen annyira elszántan igyekezett felkészíteni neveltjét, hogy nemcsak eszelős fejjel üvöltözött vele miközben öklöztek, az edzés végi nyújtás közben még verseket is olvasott fel neki.

A Szabados kontra Janicsák mérkőzés pusztító együttes találatait utóbbi állta jobban – Fotó: Balogh László / RTL Sajtóklub
A Szabados kontra Janicsák mérkőzés pusztító együttes találatait utóbbi állta jobban – Fotó: Balogh László / RTL Sajtóklub

Aztán kezdetét vette a mérkőzés (amire Janicsák stílusosan a saját dalára vonult be), a két versenyző pedig olyan elszántsággal esett egymásnak, hogy azt Horti Gábor is csak „őrült pörölyözésként” tudta leírni. Janicsák egyébként a meccs alatt végig úgy ment előre, mint egy tank, hiába nézett bele Szabados egy-két jól irányzott ütésébe, meg sem kottyant neki. A harmadik-negyedik negyedre aztán mindkét versenyző kifáradni látszott, ami miatt kicsit kiegyensúlyozottabbá vált a küzdelem, mindketten meg-megtántorodtak bunyó közben. Szabados azonban többször megszédült, egyszer pedig földre is került, hiába nyilatkozta a meccs előtt, hogy „sokkal fontosabb a mentális felkészültség és kondíció, mint hogy ki mekkorát tud ütni!” Utóbbi most mégis győzelmet ért Janicsáknak, aki négyszer másfél percen keresztül fáradhatatlanul püfölte őt.

Az utolsó meccs agyrázkódást hozott

Ekkorra már tényleg a hajamat téptem a rengeteg locsogástól, amivel az RTL a Sztárboxot hígítja, pedig még csak most jött a java: Rácz Jenő Michelin-csillagos séf és Kabát Péter exlabdarúgó, műsorvezető összecsapása.

Rácz a felkészülés alatt egyébként 16 kilótól szabadult meg, ami annyira nagy érdem, hogy Csobot az RTL zseborvosát, Tóth Tamást kérdezte a dologról, aki megerősítette, hogy igen, ez tényleg nagy teljesítmény. Nem ő volt az egyetlen sztárvendég ezen a ponton, hiszen bevetették még a húsz évvel ezelőtti, első Sztárbox házigazdáját, Sebestyén Balázst is (aki szintén nemrég fordult meg nálunk), aki rutinszerűen a sárga földig oltotta Kabátot, hogy aztán a mellette álló Hédert és Szujót is alig leplezve kiröhögje.

Kabátnak végig ilyen ütéseket kellett állnia – Fotó: Balogh László / RTL Sajtóklub
Kabátnak végig ilyen ütéseket kellett állnia – Fotó: Balogh László / RTL Sajtóklub

A várva várt meccs egy hetet csúszott, hiszen Kabát annyira lelkesen edzett, hogy szilánkosra törte a hüvelykujját, lehet, erre a tapasztalatra alapozva állapította meg:

„Labdajátékokban jó vagyok, de a boksz azért másabb.”

Rácz elmondása szerint hiába indult tehát rosszabb kondival és túlsúllyal, inkább ő volt az esélyesebb. A papírforma pedig a meccs kezdetét követően azonnal bejött, hiszen a szakács egészen kegyetlen lendülettel vetette rá magát Kabátra, akivel amennyire jó barátok, annyira ellentmondást nem tűrően estek egymásnak. Illetve csak estek volna, mivel Kabát az első menetben teljesen lefagyott, végig hátrált, és csak néha tudott egy-egy ütést bevinni, amikor az őt kergető Rácz nagy igyekezetében elfelejtett védekezni.

Aztán jött a második menet, Kabát igyekezett jobban jelen lenni, de szerencsétlen minden bevitt horogért és egyenesért cserébe kettőt kapott ellenfelétől, hamar meg is szédült, és rá is kellett számolni. Ebből még magához tért, és utolsó erejéből megpróbálta megsorozni Ráczot, aki így viszont közel tudott kerülni, és

úgy kiütötte az egykori focistát, hogy az összecsuklott, mint egy kerti szék.

Kabát jó egy percre eszméletét vesztette, őrjöngve síró felesége mellett az orvosi csapat is a ringbe sietett, de hálistennek nem történt komoly baj, noha Kokó szerint a jelenet betudható volt egy agyrázkódásnak.

Kabát hosszú percekre elterült – Fotó: Balogh László / RTL Sajtóklub
Kabát hosszú percekre elterült – Fotó: Balogh László / RTL Sajtóklub

Kabát a műsor végére annyira összeszedte magát, hogy kivette a mikrofont Héder kezéből, és elcsukló hangon monologizált egy sort búcsúzóul. Ezzel pedig szűk négy óra alatt össze is állt a Sztárbox elődöntős csapata, és megtörténhet az Istenes kontra Rácz párharc, amit habár előbbi „provokált”, a múltkori teljesítményét elnézve nem lennénk teljesen nyugodtak a helyében. Ja és persze jön az Árulók!

A Sztárbox elődöntői:

Női középsúly:

  • Berki Mazsi–Janicsák Veca
  • Nyári Dia–Dobos Evelin

Férfi középsúly:

  • Rácz Jenő–Istenes Bence
  • Molnár Áron–Józan László

Férfi nehézsúly:

  • Árpa Attila–Pintér Tibor Tenya
  • Brasch Bence–Szegedi Fecsó
Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!