A korábban közpénzből utazgató Antall Péter az MCC-s pénzköltésről: Kár, hogy nem vettem én is szállodát meg balatoni kikötőt

2024. szeptember 12. – 13:30

Másolás

Vágólapra másolva

„Nagy leleplező írás után, gondolom a kormány beszántja az MCC -T? Csak a bérköltségük évente ,egyenlő azzal amit mi 10 év alatt kaptunk az államtól!! Kar, hogy nem vettem szállodát, balatoni kikötőt!? Nem is értem …”

– háborog Antall Péter, Antall József egykori miniszterelnök fia a Direkt36 legutóbbi cikke alatt a Facebookon. Az oknyomozó újság az MCC költéseinek járt utána a szerdán megjelent cikkében, a leírt költések pedig láthatóan kiborították a volt kormányfő fiát, pedig az Antall József Tudásközpont vezetőjeként maga is közpénzből járta a világ luxushoteleit.

Sőt, az oknyomozó újság írta meg azt is három éve, hogy az alapítvány működését az Orbán-kormány több mint 4 milliárd forinttal támogatta 2021-ig, a pénz felhasználását pedig elég nagyvonalúan kezelték, és Antall Péter havi juttatásai bruttó 4 millió fölött jártak. Amikor három éve megjelent a cikk, lemondott az Antall József Tudásközpont (AJTK) teljes, háromtagú felügyelőbizottsága.

Ezután Antall Péter ellenzékieket is meghazudtolóan kezdett el orbánozni, arról írt, hogy szerinte 2022-ben megbukik Orbán, mert csőd, amit a Fidesz csinált. Mondjuk, igaza nem lett.

Az Antall Péter vezette tudásközpontnál NAV-vizsgálat is indult, de azt adótitokra hivatkozva nem mondta el a kormány, hogy hol tart. Majd lezárult a vizsgálat, és bár Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint a tudásközpont gazdálkodása a törvényi kritériumoknak megfelelt, de mivel olyan nem indokolható kifizetéseket is tartalmazott, amelyek „a jó erkölccsel nehezen összeegyeztethetőek”, az állam nem támogatja tovább közpénzből az Antall József Tudásközpontot.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!