Az állam nem támogatja tovább közpénzből az Antall József Tudásközpontot

2021. szeptember 29. – 15:46

Másolás

Vágólapra másolva

Lezárult az Antall József Tudásközpont vizsgálata – válaszolta kérdésre Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter a szerdai kormányinfón, amiről élő hírfolyamban tudósítottunk.

Hozzátette: az eredmény szerint a tudásközpont gazdálkodása ugyan a törvényi kritériumoknak megfelelt, de olyan nem indokolható kifizetéseket is tartalmazott, amelyek „a jó erkölccsel nehezen összeegyeztethetőek”. Az állam ezért nem támogatja tovább közpénzből az Antall József Tudásközpontot, közölte Gulyás Gergely.

Szeptember közepén a Direkt36 írt arról, hogy a tudásközpont teljes, háromtagú felügyelőbizottsága, valamint a kuratórium elnöke, Nógrádi György, a kormánypárti médiában rendszeresen szereplő, biztonságpolitikával foglalkozó elemző is lemondott, miután kiderült, mire költötték a közpénzt.

Támogasd a Telexet! Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogatom