A kormánypropaganda szerint Magyar Péter Sziget VIP-s bulija akkora rongyrázás, mint a Söjtörre rendelt diós holdacska

2024. augusztus 18. – 08:12

Másolás

Vágólapra másolva

A Magyar Nemzet természetesen a már klasszikus „Munkatársunktól” szerzővel ellátott (és aztán több, a KESMA-hoz tartozó lapban átvett) cikkben hánytorgatja fel a Fidesszel szembenálló politikusok legurizálóbb pillanatait. Az urizálást és a luxust mondjuk nehéz meghatározni egy olyan országban, ahol a kormány tagjai jachtokon pihennek, helikopterrel közlekednek vagy drága vadászkalandokra utaznak, de a propagandalap szerint a baloldal bűnlajstroma a 2003-as söjtöri lakomától egészen Magyar Péter idei, szigetes VIP-bulijáig sorolható.

A cikk egyértelműen Magyar Péterre helyezi a hangsúlyt, átlagember számára elérhetetlen luxusként hirdetve a Sziget VIP részét, azt a helyet, ahol korábban a NER-elit több tagja, Tiborcz István, Kósa Lajos vagy Rogán Antal is megfordult az utóbbi években.

A Tüttő Kata vízben lovaglását vagy Korányi Dávid New York-i lakását felhánytorgató gyűjtés egyértelmű csúcspontja azonban a magyar politikatörténet egyik legszürreálisabb pillanata, amikor a Medgyesi-kormány 2003-ban egy kihelyezett kormányülésre rendelt ebédmenü miatt remegett meg. Az akkori kormány Deák szülőfalujában a Zala megyei Söjtörön gyűlt össze, az ülés után pedig a Magyar Nemzet kitette a söjtöri ebédmenüt, amiből óriási balhé lett.

Az akkor ellenzéki Fidesz ekkor vett igazán populista fordulatot, és luxusbaloldalazni kezdte az akkor 734 ezer forintos, Budapestről rendelt ebéd miatt a kormányt, amely nem tudott mit kezdeni a helyzettel, és végül bocsánatot kért.

A Magyar Nemzet most is szépen felsorolja a menüt a töltött angolnától a diós holdacskáig, és a valóságot hajlítva az ebéd áráról nagyvonalúan csak annyit ír, hogy az több millió forintba került.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!