Szijjártó érdekes gondolatkísérlettel reagált arra, hogy az USA egyik állama szerint Trump alkalmatlan elnöknek

2023. december 20. – 10:06

Másolás

Vágólapra másolva

„S mi van most? Csend. De nem az advent miatt...”

Ezzel zárul Szijjártó Péter külügyminiszter Facebook-posztja, amiben arra a hírre reagált, hogy Colorado állam elnökségre alkalmatlannak minősítette Donald Trumpot. A bíróság a 2021. január 6-i eseményekben játszott szerepére hivatkozva zárta ki az exelnököt a coloradói republikánus elnökválasztásról.

Szijjártó szerint érdemes lenne eljátszani a gondolattal, hogy mi történne, ha egy közép-európai országban próbálnák diszkvalifikálni az elnökválasztás egyik jelöltjét. Azt nem írta meg a külügyminiszter, hogy mire jutott a gondolatkísérlet végén, csak feldobott pár szempontot:

„Hány perc kellene az Európai Parlamentben a demokrácia halálának kikiáltásához, hány perc múlva adna ki elítélő közleményt az amerikai külügyminisztérium, hány perc múlva fagyasztaná be még inkább az Európai Bizottság az oda nem adott uniós forrásokat, s hány perc kellene ahhoz, hogy a globális liberális médiahálózat minden felületén szerkesztőségi cikkekben hirdessék a jogállamiság megsemmisülését???

Szijjártó arra nem tért ki, hogy mi történt 2021. január 6-án, amikor Trump hívei megrohamozták a Capitoliumot, de arról sem tesz említést, hogy az események alakulásában milyen szerepe volt Trumpnak. Miközben például Trump volt alelnöke, Mike Pence egy alkalommal arról beszélt, hogy Trump egész Amerikát veszélybe sodorta aznap uszító és meggondolatlan szavaival.

A külügyminiszter nem először próbálja úgy beállítani a Trump ellen folyó bírósági vagy rendőrségi eljárásokat, hogy valójában hajtóvadászat zajlik a volt elnök ellen, akinek csupán annyi a bűne, hogy bátran képviseli a nemzeti érdekeket a liberálisokkal szemben. Nem pedig arról van szó, hogy üzleti csalást követett el, amikor 130 ezer dollárt fizetett egy pornósztárnak, vagy titkosított iratokat vitt haza.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!