Áttörés! Fideszes influenszer szájából szól az Azahriah-nóta!

2023. november 7. – 13:17

Másolás

Vágólapra másolva

Csak a kontextus kedvéért kezdjük azzal, hogy most éppen – illetve lassan hónapok óta – Azahriah az első számú popsztár Magyarországon.

Aztán – csak a kontextus kedvéért – tegyük hozzá, hogy ennek ellenére a Fidesz, ami egyébként nagyon szereti magát zenészekkel körbevenni (gondolunk itt mondjuk Tóth Gabira, Ákosra, LL Juniorra, Pataki Attilára és Győzikére), nem sok szót pazarolt eddig arra, hogy egy fiatal magyar srác kábé a semmiből egyszer csak eladott három Puskás stadionnyi jegyet és csak úgy mellesleg kanyarított mellé egy teltházas európai turnét is. De úgy is mondhatjuk, hogy: egy szót se ejtett róla.

Egy alkalommal tűnt fel Azahriah a kormány kommunikációjában: amikor Orbán Viktor TikTok-stábja teltházizmozásba kezdett vele.

Aztán meg Szabó László jobboldali kultúrpolitikus próbálta megmagyarázni a hvg-nek, hogy a kormányzati hátszél nélkül csúcsra törő zenész sikere nem fricska a Demeter Szilárd nevével fémjelzett, milliárdokkal megtolt, de semmire nem jutó nagy magyar könnyűzene-reformnak.

Röviden: a kormány – és szorgos influenszerei – a jelek szerint egyelőre nem nagyon tudnak mit kezdeni az Azahriah-jelenséggel, ezért jobb híján hallgatnak róla, mint a sír. Így aztán az is rejtély, hogy a fideszes politikusok, influenszerek és megmondóemberek nyomatják-e max hangerőn (a dugóban ülve) az Azahraiah-slágereket a kocsiban.

No. De. Most. Megtört a jég.

A 444 szúrta ki, hogy a Fidesz egyik kedvenc isten-haza-család influenszere, a dokumentumfilmes Skrabski Fruzsina HALLGATJA! Sőt, nem csak hallgatja, fel is vállalja.

Például ebben az október végi bejegyzésben, amiben hosszasan méltatta a fiatal zenészt, sőt, egy közös képet is posztolt vele:

(Ezt a bejegyzését egyébként akkor egy az egyben le is hozta a Mandiner, a kultúrharc zavarosságát jól jelzi, hogy egy nappal később ugyanitt már Kőházi „FankaDeli” Ferenc hőbörgése jelent meg arról, hogy „Krúbi beteges Orbánozása már Azahriah számaiban is rügyezik”.)

És most ebben a reel-videóban is bebizonyította Skrabski, hogy nem csak alkalmanként bele-belehallgat Azahriah dalaiba, a szöveget is vágja:

„Minden éjjel és minden reggel megváltoznék / Minden éjjel és minden reggel bezárkóznék” – énekli Skrabski, ami igen, egy Azahriah-szám refrénje (ha nem is a legpontosabban idézve), ezé.

Ha esetleg valaki nem tudná, ki az a Skarbski Fruzsina: 2012 óta ő vezeti a hagyományos családmodellt, gyerekvállalást népszerűsítő Három Királyfi Három Királylány Mozgalmat (talán ez is fogta meg a zenészben – az egyik posztjában „a legkisebb királyfi csodájának” nevezi a sikerét, sőt azt is méltatta, hogy a 21 éves zenész egyszer arról beszélt, hogy egyszer majd szeretne gyereket). Skrabski egyébként dokumentumfilm-rendező, 2018 óta ő vezeti a Nemzeti Filmakadémia rendező szekcióját, és persze rendez is, 2021-ben például a 2006-os zavargásokról készített filmet „Áldozatok 2006” címmel. A Facebook-oldalán a legfrissebb reel-videóiban a Hunnia-per utolsó vádlottjainak tárgyalásáról közvetített, „koncepciós per áldozatai” címmel.

De mindenki nyugodjon meg, Skrabski Fruzsina Ákost is szorgosan hallgatja, pár napja még tőle idézett a Facebook-oldalán.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!