Orbán Viktornak a Fradi női kéziseinek Bajnokok Ligája-vereségéről is Trianon jutott eszébe

2023. június 4. – 23:51

Másolás

Vágólapra másolva

A mérkőzések napjának kiválasztása alkímiába hajló tudomány lehet. Míg valakinek a születésnapjára egy Európa-liga döntő jut, addig van olyan szerencsétlen sorsú magyar klub, amely a trianoni békeszerződés évfordulóján kénytelen Bajnokok Ligája-döntőt játszani, ami ugye egyenlő a sorstragédiával, vereséggel. Legalábbis ezt a következtetést lehet levonni Orbán Viktor logikájából.

Miután a Fradi kikapott a BL-döntőben a norvég Viperstől, a miniszterelnök elismerő Facebook-posztját erős nemzeti pesszimizmus és determináltság is áthatotta. „Szép volt lányok, de június 4-én nem lehet nyerni!” – írta Orbán, aki úgy tűnik, kihagyott valamikor egy napot a Nemzeti Sport-olvasásból, mert egy évvel ezelőtt a magyar futballválogatott éppen ezen a napon verte 1-0-ra Angliát.

A kézisek teljesítményét Novák Katalin sem hagyhatta poszt nélkül. A köztársasági elnöknek legalább a másik magyar klub, a harmadik helyen végző Győr is eszébe jutott, így kihirdette a kétharmadot. „⅔-os magyar siker a női kézilabda Bajnokok Ligájában. A háromból két érmet magyar kézis lányok hoztak el. Fradi ezüst, ETO bronz. Szép volt, lányok! Büszkék vagyunk rátok.”

Hogy a június 4-ei posztokra is vonatkozik-e az orbáni tétel, az valószínűleg majd kiderül egy Lájkbajnokságból.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!