Kitiltása óta először posztolt az Instagramon Trump

2023. április 18. – 21:24

Másolás

Vágólapra másolva

27 hónap kihagyás után visszatért az Instagramra Donald Trump. Az üzleti dokumentumok hamisításával vádolt floridai lakost a Capitolium 2021. január 6-i ostroma után tiltották ki a Twitter mellett a Facebookról és az Instagramról is.

Végül 25 hónappal később, idén februárban a Meta visszaállította Trump Facebook- és Instagram-fiókjait, ugyanis szerintük a korábbi elnök bejegyzései már nem jelentenek veszélyt a közbiztonságra.

Trump visszaállított Facebook-oldalára március közepén posztolt először, Instagram-rajongóit viszont egészen mostanáig várakoztatta. És hogy a 2024-es elnökválasztási kampány közepén miről posztolt 23,5 millió felcsigázott követőjének?

Arról, hogy megjelent a második NFT-kollekciója!

Az első kollekció nagy sikerére való tekintettel itt a Trump-NFT-k második kiadása, írta a poszt mellé a politikus.

A fenti képen Trump az USA függetlenségét jelképező 940 kilogrammos Szabadság Harangot tartja a kezében. De ezen kívül vannak Trumpot Elvisként, Washingtonként és arany sakkbábuként ábrázoló virtuális kártyalapok is.

Ha valami csoda folytán megjött a kedve a kedves Olvasónak, akkor a CollectTrumpCards oldalon darabonként potom 99 dollárért vehet magának egy egyedi kártyalapot (mármint nem papírt, hanem csak digitálisan létezőt). Persze egyszerűen le is töltheti őket ingyen az internetről.

A Trump-NFT-k első kollekciójáról itt olvashatnak. Arról pedig, hogy mégis mi fán terem az NFT, több cikket írtunk már (például itt, itt és itt), röviden összefoglalni elég nehéz. Blokklánc alapú technológia, amiben rövidítés feloldása („nem helyettesíthető token”) arra utal, hogy egyedi dologról van szó. Az NFT-k egyelőre leginkább virtuális javakat – rajzokat, fotókat, videókat – kódolnak, amiknek az egyediségét a technológia garantálja. Szabályozatlansága és több csalási ügy miatt rengeteg aggály merült fel az elmúlt évben az NFT-kkel kapcsolatban, miközben a praktikum kimerült abban, hogy egy szűk kör megpróbálta rávenni a világot, hogy vegyen túlárazott, semmire nem jó ábrákat, mert ez a jövő.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!