Visszatért Donald Trump a Facebookra

2023. március 18. – 09:30

Másolás

Vágólapra másolva

I’M BACK! – jelentette be visszatérését Donald Trump Facebookon. A volt amerikai elnököt 2021. január 6-án, a Capitolium ostroma után tiltotta ki a Meta a Facebookról és az Instagramról is. Trump azt állította több posztban is, hogy ellenfele, Joe Biden csalással nyert az elnökválasztáson.

A vállalat két év után állította vissza Trump fiókját. Nick Clegg, a Meta globális elnöke a döntést azzal indokolta, hogy a közvélemény számára lehetővé kell tenni, hogy értesüljön arról, amit a politikusok mondanak, hogy ennek birtokában a szavazóhelyiségben megalapozott döntés születhessen. A felfüggesztés visszavonása mellett szólt szerinte az is, hogy 2021 januárja óta jelentősen csökkent a közbiztonságot érintő kockázat.

A visszaállításnak köszönhetően ismét élnek Trumpnak azok a bejegyzései is, amelyekben csalással vádolta a legutóbbi választást, amelyet elvesztett Joe Bidennel szemben. A BBC szerint ha Trump ismét megszegi a szabályokat, akkor egy hónaptól két évig terjedő tiltást kaphat a Meta felületein.

Trump novemberben jelentette be, hogy ismét elindul az elnökségért, és „újra naggyá tenné Amerikát”, miután Joe Biden „két év alatt nyomorba döntötte az országot”.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!