Donald Trump őt ábrázoló virtuális kártyalapokkal kéreget

2022. december 16. – 00:00

Másolás

Vágólapra másolva

A volt amerikai elnök, Donald Trump szerdán közölte a Truth nevű közösségi médiaplatformján – amit azután hozott létre, hogy kitették a szűrét a Twitterről – hogy hamarosan nagy bejelentést fog tenni. „Amerikának szüksége van egy szuperhősre” – szólt az üzenet, aztán a volt elnök a Trump Tower előtt letépte a ruháját, felfedte szuperhősjelmezét, és lézereket lőtt ki a szeméből.

Komoly és komolytalan politikai elemzők próbálták ennyiből kitalálni, hogy mi lesz a nagy bejelentés, de a legvadabb tippek is messze voltak a valóságtól, ami egyszerre nagyon szomorú és nagyon vicces:

Donald Trump csütörtökön a képmására épülő NFT-kártyákat mutatott be.

Hogy mi az NFT, arról több cikket írtunk már (például itt, itt és itt), röviden összefoglalni elég nehéz. Blokklánc alapú technológia, amiben rövidítés feloldása („nem helyettesíthető token”) arra utal, hogy egyedi dologról van szó. Az NFT-k egyelőre leginkább virtuális javakat – rajzokat, fotókat, videókat – kódolnak, amiknek az egyediségét a technológia garantálja. Szabályozatlansága és több csalási ügy miatt rengeteg aggály merült fel az elmúlt évben az NFT-kkel kapcsolatban, miközben a praktikum kimerült abban, hogy egy szűk kör megpróbálta rávenni a világot, hogy vegyen túlárazott, semmire nem jó ábrákat, mert ez a jövő.

Ebbe a sötétszürke zónába merült nyakig a 76 éves volt elnök, amikor bejelentette a CollectTrumpCards oldalt, ahol darabonként potom 99 dollárért vehet bárki egy egyedi kártyalapot (mármint nem papírt, hanem csak digitálisan létezőt), ez a kártya csak az övé, nézegetheti… és ennyi. Trump szerint ez amúgy nagyszerű karácsonyi ajándék, és hamar el fog fogyni, szóval siessen mindenki (ne siessen).

Fotó: CollectTrumpCards
Fotó: CollectTrumpCards

Donald Trumpnak az utóbbi időben nagy szüksége van pénzre. A 2024-es elnökválasztáson szeretne a republikánusok elnökjelöltjeként indulni, de ehhez támogatók kellenek, főleg most, hogy az elmúlt hetekben csökkent a népszerűsége Ron DeSantisszal szemben. A jelek szerint a támogatások gyűjtésében minden eszközt bevet.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!