Borostásan, napszemüvegben fotózták le Orbán Viktort Horvátországban

2022. augusztus 26. – 09:54

frissítve

Borostásan, napszemüvegben fotózták le Orbán Viktort Horvátországban
Orbán Viktor és Németh Zsolt – Fotó: Németh Zsolt Facebook-oldala

Másolás

Vágólapra másolva

Továbbra is Horvátországban nyaral Orbán Viktor. Múlt pénteken Zoran Milanović horvát államfővel vacsorázott együtt, most régi ismerősével, Németh Zsolttal, a Fidesz országgyűlési képviselőjével futott össze a miniszterelnök.

A találkozóról a parlament külügyi bizottságának elnöke osztott meg képet Facebook-oldalán. „Horvátország, nyár, feltöltődés” – írta a Fidesz-alapító Németh a kép mellé, Zsigmond Barna Pál fideszes képviselő pedig tíz percen belül már jó pihenést is kívánt kommentben, és meg is osztotta a képet. A borosta mellett a miniszterelnök pólója is érdekes, már csak azért is, mert Orbán Viktort általában öltönyben lehet látni (bár nemrég meg egy színes, virágmintás ing volt rajta). A pólón látható paca egy kis horvát sziget, Lastovo, ami sokáig katonai bázis volt – és most is van ilyen része –, de mára nagyrészt természetvédelmi terület. A korábbi elzártsága miatt elég érintetlen szigetnek számít, tele van zöldfelülettel.

Orbán kihagyta a keddi kormányülést, így azt helyettese, Semjén Zsolt vezette. Gulyás Gergely a kormányinfón a Telex kérdésére elárulta, hogy a miniszterelnök a héten még szabadságon van, és csak jövő héten áll munkába.

A miniszterelnök három hete, amerikai útja után ment szabadságra, és a pihenést még a legnagyobb állami ünnep, augusztus 20. kedvéért sem szakította meg. Nem volt ott a katonai tisztavatáson reggel, és az ünnepi szentmisére is egyedül ment el a felesége, Lévai Anikó. Mint korábbi cikkünkben összeszedtük, ez volt a negyedik alkalom 2010 óta, hogy Orbán egyetlen állami rendezvényre sem ment el augusztus 20-án.

Utoljára egy nappal az állami ünnep előtt, ugyancsak Horvátországban fotózták le a magyar kormányfőt. A horvát 24sata cikke szerint Zoran Milanović horvát államfővel vacsorázott péntek este egy étteremben Pakleni-szigetek egyikén, Hvar városától nem mesze. A Telex kérdésére Gulyás a keddi kormányinfón azt mondta: ez nem egy hivatalos találkozó volt, hanem egy vacsora, ahol megfogalmazása szerint Orbánék „aktuális politikai kérdésekről cseréltek eszmét”.

A miniszterelnök legutóbb augusztus 4-én jelent meg nyilvánosan. Az amerikai jobboldali Conservative Political Action Conference (CPAC) dallasi rendezvényén mondott beszédet.

A konferencia után szabadságra ment a kormányfő, és feleségével Horvátországba utazott. Ez úgy derült ki, hogy előbb Brač szigetén, a Gajeta tavernában fotózták le augusztus 5-én színes, páfrányleveles ingben, majd Boris Vrkić újságíró osztotta meg, hogy ő segítette ki Orbánékat a tengeren, mert elromlott alattuk a motorcsónak. A horvát újságíró beszámolója szerint ő vitte ki a miniszterelnököt, a feleségét és a testőrét a partra, és a csónakban egy közös fotót is készített Orbánnal.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!