Az ukrán válság kellős közepén arra is volt ideje a honvédelmi miniszternek, hogy a Fidesz jelöltjének kampányoljon Budán

2022. február 24. – 18:17

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Történelmi órákat élünk, Oroszország hajnalban megtámadta Ukrajnát, a második világháború óta nem volt ilyen súlyos konfliktus Európa területén. A fejleményeket percről percre közvetítjük ebben a cikkben.

Nem mellékesen egy velünk szomszédos országban dúl a háború, ráadásul Ukrajnában magyar nemzetiségű lakosság is él. Mit csinál ilyenkor a magyar honvédelmi miniszter? – merülhet fel sokakban a kérdés. Csapatszemlét tart? Ukrán katonai vezetőkkel egyeztet? Esetleg a NATO képviselőivel vitatja meg az ukrán helyzetet?

Nem tudjuk, de az biztos, hogy Benkő Tibornak arra is volt ideje az ukrán válság kellős közepén, hogy Fürjes Balázsnak, a Fidesz XII. kerületi jelöltjének kampányoljon Budán. Erről maga Fürjes számolt be Facebook-oldalán.

„Ma Benkő Tibor honvédelmi miniszterrel közösen tartottunk fórumot Budán, és előtte röviden egyeztettünk az Ukrajna elleni orosz agresszióról”

– írta a Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár.

Fürjes szerint Magyarország álláspontja világos, a nyugati szövetségi rendszer, a NATO és az EU tagjaként Ukrajna szuverenitása és területi épsége mellett állunk, elítéljük az orosz katonai fellépést. Hazánk érdeke a konfliktus lehető leggyorsabb rendezése, a béke mielőbbi helyreállítása. Fürjes ellenfele a momentumos Hajnal Miklós lesz az áprilisi választáson.

Az orosz támadás előestéjén úgy nyilatkozott Benkő Tibor, hogy több tízezer ukrajnai menekült befogadására készülnek. Még aznap Orbán Viktor miniszterelnökkel egyeztetett a Magyar Honvédség Integrált Műveleti Központjában. Az erről készült videóban feltűnik egy térkép, ami alapján a kormány 600 ezer menekülttel számol a Kárpátokon túlról.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!