Elaraszol előttem egy böhöm Szent Korona-másolat

2021. augusztus 22. – 14:23

frissítve

Elaraszol előttem egy böhöm Szent Korona-másolat
Illusztráció: Grafitember

Másolás

Vágólapra másolva

Megbotránkoztató, elgondolkodtató, figyelemre méltó, megható, szarkasztikus, vicces, botrányos – hétről hétre számos emlékezetes mondat hangzik el közszereplők szájából, jelenik meg munkatársaink tollából. Ezekből válogatunk minden hétvégén: ez itt a 7per7, a mögöttünk hagyott hét legemlékezetesebb hét idézete a Telexen.

1. Nem is tudom, mit beszélek illúzióról, Gandalf haja és arcszőrzete úgy néz ki, mintha az Eltüsszentett birodalomból lépett volna ki, Gollam fején mintha egy filcsapka lenne, ugyanazon a havas útszakaszon lovagolnak a nazgulok, és sétálgatnak a hobbitok, mintha az lenne az út a Megyéből Mordorba. Mordort amúgy egy erődről készített fénykép testesíti meg, Szauron egy pohár szmötyivel összevarázsolt szemgolyó.

2. Ez az egyetlen, aminek Creighton Brown nevű exkluzív árnyalat a festése (egy kevésbé szofisztikált színgourmet valószínűleg azt mondaná rá, barna).

3. Első és sokadik ránézésre is Budapest két olyan nyílását köti össze az alagút, amiből az embernek például csak egy van, és itt most nem a szájra gondolok.

4. Bencsik azzal kezdte, hogy „az ember nem tudja, hogy sírjon-e, vagy nevessen”, bár ahol emberek halnak meg, ott nem illik nevetni, de „Amerika és a művelt Nyugat újfent hülyét csinált magából”. Hogy az Amerikával szövetséges NATO-tag magyar erők is hülyét csináltak-e magukból, arra később tért vissza, SPOILER: nem.

5. A lap munkatársának innen is irigykedve gratulálunk, és örülünk, hogy az előadók és meghívottak közül senki nem volt beteg majd szeptemberben. (…) Frissítés: A Magyar Nemzet végül kizuhant az időgépből átírta a cikket jövő időbe.

6. Ha valaki csak a Fidesz-közeli sajtóból tájékozódik, az a kép alakulhat ki benne, hogy Budapestnél undorítóbb hely lassan a világon nincs.

7. De csak ezután kezdődnek az igazán szürreális pillanatok, amelyekre akkor sem készülhetsz fel, ha akarsz: elaraszol előttem egy böhöm Szent Korona-másolat, közepén hegedülő emberekkel és a Meggyfát éneklő Horváth Tamással.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!