Itt az utolsó esély átkelni Budapest horroralagútján

2021. augusztus 17. – 20:28

frissítve

Itt az utolsó esély átkelni Budapest horroralagútján
Fotó: Tuba Zoltán / Képszerkesztőség

Másolás

Vágólapra másolva

„Hosszú ideje húzódó probléma végére teszünk pontot idén ősszel: végre megújul a horroralagút” – írta posztjában Soproni Tamás, Budapest VI. kerületének polgármestere.

Az alagút, ami a XIII. kerületi Bulcsú utcát köti össze a VI. kerületi Bajza utcával, kicsit teljesen olyan, mintha teljesen máshonnan pottyant volna ide (én Hasfelmetsző Jack Angliáját képzelném ilyennek a XXI. században). Évtizedek óta nem nyúlt hozzá senki az átvezetéshez, hiába jelentették sokan az életveszélyes mivoltát például a Járókelő.hu-n. Első és sokadik ránézésre is Budapest két olyan nyílását köti össze az alagút, amiből az embernek például csak egy van, és itt most nem a szájra gondolok.

A VI. kerület még tavaly kezdeményezett egyeztetéseket az alagút felújításáról az érintettekkel (MÁV, XIII. kerület, főváros), ezek sikerrel zárultak. Ezért az alagutat augusztus 23-án egészen őszig lezárják. Újjáépül a világítás, megújul az aluljáró teljes belső felülete, amire a bringások panaszkodtak, illetve a homlokzatai is. Felszámolják az alagút alatt húzódó közműárkot, és kicserélik a korábbi, balesetveszélyes lemezburkolatot is.

Fotó: Tuba Zoltán / Képszerkesztőség
Fotó: Tuba Zoltán / Képszerkesztőség

A munkák végeztével egy új, szebb, biztonságosabb alagút várja majd az arra közlekedőket, írja Soproni, köztük Haász János kollégámat is (teszem hozzá én), aki kérdésemre, hogy mégis mi a fenét keres arra, csak annyit válaszolt:

„Tökéletes ihlet legsötétebb írásaimhoz.”

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!