Választási csalásokra készültek, de végül teljesen mást kaptak az ellenzéki szavazóbiztosok

2022. április 10. – 19:14

Az országgyűlési választásokon minden induló pártnak joga van szavazatszámláló biztosokat küldeni a szavazókörökbe. Az ország nagy részén, főleg a kisebb településeken csak a Fidesznek van erős beágyazottsága, ezért korábban sok helyen nem voltak ellenzéki szavazatszámlálók. Idén a 20K mozgalom felhívására az ország minden pontjára találtak ellenzéki szavazatszámlálókat is, a választás napján így több mint húszezer önkéntes, főként városi értelmiségi szavazatszámláló utazott el az ország különböző pontjaira segíteni a választások lebonyolítását. Közülük kértünk meg négy embert, hogy meséljék el a tapasztalataikat.

Mi akkor is kérdezünk, ha valaki nem akar válaszolni Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogass