Kétezer ember úgy gondolta, hogy itt az idő kitombolnia magát

2021. május 29. – 18:04

Ez az első hétvége a kijárási korlátozás eltörlése óta, és most már lehet nagy zenés-táncos bulikat is tartani közel hét hónap után. Péntek este a Budapest Parkban tartották az egyik legnagyobb hazai bulit, 2200 fővel: mi pedig megnéztük, leforgattuk, belassítottuk.

Múlt hétvégén, az ötmillió beoltott elérése után megváltoztak a szabályok: létszámtól függetlenül lehet szabadtéri zenés-táncos rendezvényeket tartani, de ehhez szükség van védettségi igazolványra. Arról, hogy a nyári koncertek és a fesztiválok szabályozása mennyire lesz életszerű – illetve mennyire nem –, ebben a cikkünkben írtunk.

De a különböző eseményekre különböző szabályok vonatkoznak: például a lakodalmaknál 200 fő, magánrendezvényeknél 50 fő a felső korlát, amelyekhez nem kell védettségi igazolvány – itt részletesen összeszedtük, hogy ki hova mehet, mit kell vinnie, illetve mit kell viselnie.

Támogasd a Telexet! Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogatom